AcasăNewsGeorge Ivașcu, demisie de la conducerea Teatrului Metropolis. Ce a ținut să-i...

George Ivașcu, demisie de la conducerea Teatrului Metropolis. Ce a ținut să-i transmită cunoscutul actor primarului Nicușor Dan: „Umilitor”

George Ivașcu, demisie de la conducerea Teatrului Metropolis. Ce a ținut să-i transmită cunoscutul actor primarului Nicușor Dan: „Umilitor” (sursa foto: Facebook/Teatrul Metropolis)

Actorul George Ivașcu – al cărui nume a fost adesea asociat în ultimii ani, de către publicul amator de spectacole de teatru, cu proiectele Metropolis – și-a anunțat demisia de la vârful instituției de cultură din Capitală.

Decizia luată de Ivașcu a fost comunicată și public, vineri, 15 aprilie, prin intermediul paginii de Facebook a Teatrului Metropolis.

Astfel că spectatorii au aflat nu doar că directorul fondator al Teatrului Metropolis și-a anunțat demisia din această funcție, ci și ce mesaj are George Ivașcu pentru primarul Capitalei, Nicușor Dan.

E vorba despre conținutul scrisorii de demisie semnate de Ivașcu, cel care alege să menționeze că a construit „Teatrul Metropolis de la zero acum 15 ani” și că i se pare „umilitor” rezultatul evaluării pe anul trecut – cu trimitere la evaluările directorilor de teatre anunțate de către primarul Capitalei.

De altfel, cunoscutul actor arată cu degetul în direcția edilului general al Bucureștilor.

Regret că drumul nostru a fost oprit de dumneavoastră în ultimii doi ani prin subfinanțare cronică”, transmite acesta în mesajul menit să ajungă în atenția lui Nicușor Dan.

Redăm în cele ce urmează, integral, ce a ales să transmită George Ivașcu:

„Stimate domnule Primar General Nicușor Dan,

Subsemnatul George Ivașcu, Director fondator al Teatrului Metropolis, vă rog să luați în considerare, începând de astăzi, 15 aprilie 2022, demisia mea din această funcție.

Deși rezultatul evaluării pe anul 2021 îmi permite să îmi continui activitatea încă doi ani, îl consider umilitor și, împreună cu lipsa dumneavostră de comunicare reală, lipsa corectitudinii informațiilor despre situația Teatrului Metropolis pe care le-ați oferit în mod repetat în ultima perioadă, precum și lipsa de încredere în calitățile mele manageriale, pe care ați declarat-o public, fac, practic, imposibilă colaborarea noastră în continuare.

A fost o onoare pentru mine să construiesc Teatrul Metropolis de la zero acum 15 ani, un teatru de proiecte absolut necesar și devenit de mare succes, și le mulțumesc tuturor celor care mi-au fost alături pe acest drum greu dar frumos – echipă, artiști din toate generațiile, colaboratori, parteneri și public. Plec cu capul sus și cu misiunea împlinită.

Regret că drumul nostru a fost oprit de dumneavoastră în ultimii doi ani prin subfinanțare cronică, dar consider că această decizie vă aparține în totalitate, ca Primar General și sunt sigur că se încadrează în viziunea pe care o aveți asupra vieții culturale a orașului București.

Ca actor și profesor, nu pot decât să vă urez succes.

Cu stimă,
George Ivașcu”

Firea: „Știm deja că Nicușor Dan a făcut o regulă din a nu respecta legea”

Recent, fostul primar al Capitalei, social-democrata Gabriela Firea, atrăgea atenția asupra situației apărute la Teatrul Grivița 53. „Primul teatru construit în Capitală în ultimii 70 de ani, printr-o inițiativă privată, riscă să rămână un vis!

Nicușor Dan nu a semnat autorizația de construire, iar regizoarea și scriitoarea Chris Simion-Mercurian poate pierde granturi de 2 milioane de euro.

Termenul inițial până la care puteau fi obținute fondurile norvegiene pentru Teatrul Grivița 53 a expirat luni. Ultimul document necesar este autorizația de construire semnată de primarul general. Chris Simion-Mercurian așteaptă acest document de multe luni, cu toată documentația depusă la Primăria Capitalei.

Știm deja că Nicușor Dan a făcut o regulă din a nu respecta legea. Nu semnează la timp documentațiile de urbanism și a fost amendat pentru asta de Inspectoratul de Stat în Construcții. Însă, aici nu este nici un „rechin imobiliar”, ci este vorba de munca a sute, mii de oameni pentru a ridica un teatru. De visul unui om!”, scria, între altele, Firea, joi, 14 aprilie, pe Facebook.

841 afisari

5 COMENTARII

  1. DEMENTUL PORCUSOR BISNITAR ,MEDITATOR DE FURACIUNI CU COSINUS,
    ESTE UN BOLNAV PSIHIC CONGENITAL.MIC-PITIC,DATORITA PLECENTEI DE LA
    CATEAUA USR,PORCUL MITOCAN,TREBUIE IMEDIAT BAGAT LA JILAVA.
    NEMERNICUL IMPOTENT A DISTRUS BUCURESTIUL.
    DOMNUL IVASCU-FOST SI MINISTRU CULTURII-ESTE PREA CIVILIZAT CU
    BAGABONTUL CLOSETAR,CU DAMBLAGIUL MITOCAN CRIMINAL DE TERENURI,BANI,GAGICI SI LGTB
    . BA,IDIOTUL NIUIORCULUI,PARIZERULUI,LONDRENIA,BERLENIA,SI CACASTORIA.
    DUTE DRACULUI BLESTEMATULE A LU ALA,HOMO SI DRAC-ZBARNA EVREUL SATANEI

  2. umilitoare sunt cele 38 de milioane de euro anual
    subventzia pentru „teatre”
    -asta vine fix 10 LEI LUNAR DE LA FIECARE DINTRE CEI
    1,8 MILIOANE DE NEVOITORI AI BUCURESTIULUI!
    (teatrul „evreieesc” de stat sa-si cauta ajutoare din eretz izrael,
    chit ca aia nu-i baga in seama yedishu lui maya).

  3. reamintim ca in izrael este la moda ” ivrit ”
    fara legatura cu ce vorbeau parintzii si bunicii lor
    SA LE FIE RUSHINE!

  4. Daca toate jigodiile,, da dreapta”
    Proaste si hoate si parsive maimute
    Au ajuns,, insurubate”in posturi caldute
    trebuia musai schimbat si aice

    Trebue dati jos oameni integri
    Si pusi drogatii si bautorii de pipi
    Sa se sature sa-si umple matul hutupii
    Ca-s flamanzi si hapsani vulpile ,lupii!

  5. Banii nu trebue dati la cultura .la teatre ,trebue dati la SRI,DIICOT ,PLAVAN ,CATZU MAIMUTZA ZBARCITA ,LA ALINUTZA CURVA CU SALTELUTZA,LA BABUINA RALU LA TOATE JAVRELE LIBERALE CA SA LE CREASCA LOR AVEREA

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger