AcasăNewsGeoana: Ambitia mea este sa desemnez prim-ministri, nu sa fiu desemnat premier

Geoana: Ambitia mea este sa desemnez prim-ministri, nu sa fiu desemnat premier

Mircea Geoana

Social-democratul Mircea Geoana a sustinut, miercuri, ca nu vrea ca numele sau sa mai fie invocat in legatura cu negocierile din „interiorul sau exteriorul” USL-ului. Si ca „ambitia” lui este sa desemneze premieri, nu sa fie desemnat prim-ministru.

Mircea Geoana

Geoana a insistat ca decizia privind nominalizarea viitorului sef al Executivului apartine PSD-ului si colegilor de alianta, castigatori ai scrutinului parlamentar de duminica. „In primul rand, decizia de nominalizare a unui candidat pentru functia de prim-ministru apartine partidului care a castigat alegerile si aliantei, in speta PSD-ului si USL-ului. De aceea, deciziile statutare ale PSD sunt cele care au valoare si sunt singurele care pot afecta decizia majoritatii create dupa aceste alegeri, castigate zdrobitor de catre USL”, a spus Geoana.

Fostul premier a sustinut ca nu au existat negocieri care sa il implice, referitor la desemnarea viitorului prim-ministru. „Vreau sa infirm si sa rog cu insistenta si pe cei din politica si pe cei din media sa nu mai invoce numele meu cu privire la asa-zise negocieri in interiorul sau exteriorul USL-ului – nu au existat si nu exista astfel de negocieri”, a mai spus Mircea Geoana.

Totodata, social-democratul a spus ca vrea sa desemneze premieri, nu sa fie desemnat pentru a conduce un Guvern. „Ambitia mea este sa desemnez prim-ministri si nu sa fiu desemnat ca prim-ministru. (…) Asta nu inseamna ca neg dreptul presedintelui Romaniei de a se apleca asupra persoanei candidatului, dar PSD-ul este cel care va da primul ministru”, a incheiat Mircea Geoana.

199 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger