AcasăNewsGenocid în spitale. Se pregătește exterminarea medicilor

Genocid în spitale. Se pregătește exterminarea medicilor

Cadrele medicale, sacrificate de Guvern, se îmbolnăvesc pe capete

Federația Sindicală Solidaritatea Sanitară atrage atenția că numărul cadrelor medicale infectate cu Covid este, în realitate, de 850. Dacă se continuă în acest ritm, într-o lună de zile, toate cadrele medicale vor fi infectate cu noul coronavirus, spune conducerea federației.

Cadrele medicale sacrificate de <a class=wpil keyword link href=httpswwwnationalrotagguvern title=Guvern data wpil keyword link=linked>Guvern<a> se îmbolnăvesc pe capete

Sindicatele din Sănătate acuză Guvernul că nu ia măsuri pentru protejarea cadrelor medicale și că refuză să testeze întregul personal, indiferent că este asimptomatic sau nu. Conducerea Solidaritatea Sanitară dezvăluie faptul că medicii și asistentele folosesc o singură pereche de mănuși pe zi, în condițiile în care, înainte de Covid, era obligatorie aruncarea mănușilor după fiecare examinare. Totodată, cei mai mulți medici și asistente nici măcar nu știu cum arată o mască de protecție de înaltă performanță. ”734 este cifra pe care am primit-o din teritoriu în real, dar mai sunt salariați pe care nu i-am prins în numărul ăsta, eu estimez undeva la 850 de cadre medicale infectate până acum. Cred că este fenomenul populației, dacă o testăm pe toată ne îngrozim, dacă testăm toate cadrele medicale va fi la fel. S-au stabilit spitale de linia I, spitale de linia a II-a. Marea problemă e cu celelalte spitale, în care intră pacienți cu Covid, pentru că cei mai mulți nu vor să declare de unde vin, ei au alte boli și vin pentru acele boli, și ne trezim cu ei, după 4-5 zile de stat în secție, că sunt pozitivi, și automat se transmit comunitar, la personalul medical, la pacienți și mai departe. Se întâmplă ceea ce vedeți la Suceava sau la alte spitale. Sunt tot felul de afecțiuni, infarcturi, AVC-uri, fracturi, ajung în spital, dar noi nu știm dacă au Covid sau nu. Nu avem niciun control, pacienții nu sunt testați la intrare, că nu se testează, că nu avem teste, că nu avem nimic până la urmă. Angajații nu se testează, doar simptomaticii, iar când oameni devin simptomatici înseamnă că au infectat o grămadă de lume de pe lângă el. Trimitem cadrele medicale fără echipamente. Suntem în luna aprilie, avem patru luni, timp în care Guvernul României a avut timp să se pregătească, să achiziționeze, să ne aducă, să nu stăm cu mâna goală. Noi nu avem nimic de la Ministerul Sănătății, fiecare spital, care a putut, și-a cumpărat materiale. Au spus acum că au trimis echipamente la Suceava, dar a ieșit managerul de la Rădăuți și a zis că da, a primit 40 de măști. În ce film suntem? Ca personal medical ai nevoie de minim două măști pe tură. Nici noi, angajații din spitale, nu știm dacă avem Covid. Mănușile erau obligatorii și înainte de Covid. După fiecare manevră pe care o făceam unui pacient trebuia să aruncăm mănușile. Iar acum primesc o pereche de mănuși toată ziua. Și atunci cum vreți să ne ferim? ”, ne-a declarat Radu Vasile, co-președinte Federația Sindicală Solidaritatea Sanitară.

Dezinfectanții de la Farmec, blocați de Guvern

Criza mondială de dezinfectanți nu pare să-i afecteze pe guvernanți. Conducerea Solidaritatea Sanitară ne spune că Farmec Cluj a produs pe stoc dezinfectanți, dar Guvernul nu le-a dat undă verde să livreze. ”Câte fabrici din România puteau trece din ianuarie să facă măști și combinezoane? În Cluj, Farmecul are deja producția făcută de dezinfectant și nici la ora asta Ministerul Sănătății nu i-a dat ok-ul pentru vânzare. O firmă din Botoșani, care făcea combinezoane, a refuzat să mai vândă pentru că dăduse la stat mii de bucăți și nu a primit niciun leu. Deci ce organizăm? Dacă se păstrează ritmul ăsta de creștere ajungem ca toate cadrele medicale să fie infectate. Și dacă sunt 50% este grav, ce facem cu ele, le ținem în carantină? Ar trebui testat tot personalul medical, simptomatic și asimptomatic. Au venit 200.000 de măști, dar împărțiți-le la 40 de județe, 5.000 de bucăți pe județ. Un singur spital din Cluj are 3.000 de angajați și avem opt spitale în municipiu. Nu mai vorbim despre măștile pentru pacienți. Ultima soluție luată de Guvern a fost să strângem aparatele de respirat să le reparăm. Păi dacă puteau fi reparate, nu le reparau spitalele, că aveau contract cu service-urile? Ne-au tot aburit că o să ne ia ventilatoare pentru ATI, dar nu au luat nimic. Noi de o lună de zile le transmitem propuneri în fiecare săptămână, dar nu ne-au ascultat. Cei din prima linie se vor infecta într-o săptămână, apoi trebuie să intre linia a II-a, dar nu i-am pregătit, trebuie să pregătim și linia a III-a, că se vor infecta și cei din linia a II-a, dar nu se face nimic. Dacă explodează și ne vom trezi cu mii de cazuri grave, România are doar 1.200 de ventilatoare”, ne-a mai precizat co-președintele Solidaritatea sanitară, Radu Vasile.

author avatar
Claudia Marcu Jurnalist
Este jurnalistă din anul 1994, absolventă a Facultății de Filosofie și Jurnalism, și a profesat la ziarele Monitorul de București, Gardianul, Cotidianul, Gândul, Ring etc., iar din 2019 până în prezent, la ziarul Național.
418 afisari

1 COMENTARIU

  1. Planuri si planificari…proceduri…vorbe..vorbe…in fiecare zi…sa ne spuna cati bani s au alocat in materiale si echipamente medicale si cate au ajuns la beneficiari..

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger