AcasăNewsGenocid: dispar medicamente de pe piata!

Genocid: dispar medicamente de pe piata!

Guvernul a initiat un binevenit proiect de lege care ieftineste unele medicamente cu 35% de la 1 aprilie. Culmea, aceasta mana cereasca va declansa un genocid. Sute de medicamente vor disparea din farmacii. Cauza? Nu vor mai aduce profit producatorilor.

Practic, ieftinirea medicamentelor ar putea cauza disparitia acestora de pe piata si va adanci grav criza deja existenta in spitalele si farmaciile din Romania.

Ce-si face omul cu mana lui

De la 1 aprilie, medicamentele s-ar putea ieftini considerabil. Aceasta ar trebui sa fie o veste buna, insa, din pacate, nu este deloc asa. Si asta din cauza ca o ieftinire cu 35 de procente, aplicata dintr-o data si nu in trei etape cum se discutase initial, va duce la un adevarat dezastru pe piata farmaceutica. Asociatiile pacientilor, care se lupta deja de cativa ani cu lipsa tratamentelor, spun ca acest lucru va duce la disparitia a nu mai putin de 120 de tratamente din cauza pretului micsorat. Pe scurt, companiile producatoare nu vor mai considera ca, in Romania, acestea le mai aduc profit…

Cine are bani, are sanse

Acest dezastru se va rasfrange, evident, asupra bolnavilor care nici macar acum nu-si gasesc doctoriile de care au atata nevoie. ”Inca din 2015, bolnavii care sufera de diferite forme de cancer se aprovizioneaza cu medicamente din tarile vecine: Ungaria, Bulgaria, Slovenia. Insa si aici este o intreaga poveste pentru ca doar o parte dintre pacienti isi permit sa-si cumpere tratamentul necesar cu banii jos…. Cu alte cuvinte, cine are posibilitate traieste, cine nu, moare! Vor muri cu asigurarile de sanatate in mana. Vom muri incet si in chinuri!… pentru ca asta-i Romania”, a declarat Cezar Irimia, presedintele Asociatiei bolnavilor de Cancer din Romania. Acesta a mai dezvaluit ca, potrivit ultimelor statistici, in fiecare an 78.000 de romani sunt depistati cu cancer, iar dintre acestia 48.000 isi pierd viata. Cu alte cuvinte, in Romania, mor zilnic 130 de persoane din cauza acestei maladii.

Profit da, mila nu

Ministerul Sanatatii doreste ca ieftinirea a nu mai putin de 452 de medicamente folosite in oncologie, pentru bolile cardiovasculare sau tratarea diabetului sa se faca direct cu 35 % si nu in trei etape cum fusese stabilit initial, in conditiile in care Romania oricum ar avea cele mai mici preturi la medicamente din UE. In aceste conditii, foarte multe medicamente vor disparea de pe piata din cauza ca profitul producatorilor va fi unul foarte mic.

author avatar
Catalin Dumitrescu
760 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger