AcasăNewsGeneralul american Wesley Clark va fi consilierul lui Victor Ponta

Generalul american Wesley Clark va fi consilierul lui Victor Ponta

(foto: wikipedia)

Victor Ponta a anuntat ca generalul american in rezerva Wesley Clark a acceptat sa il consilieze pe probleme strategice, de securitate si economie. Acesta nu va fi remunerat si nu va participa la sedintele Guvernului.

(foto: wikipedia)

Premierul Victor Ponta a anuntat, joi, la Guvern, ca generalul american Wesley Clark il va consilia pe probleme privitoare la strategie, securitate si economie. Acesta urmeaza sa detina functia de consilier onorific, post pentru care nu va fi remunerat. Totodata acesta nu va participa la sedintele Guvernului.

„Dincolo de faptul ca este o personalitate recunoscuta, nu doar in Statele Unite, dar la nivel mondial, domnia sa a acceptat o asemenea pozitie de consiliere a mea ca prim-ministru al Romaniei in domenii strategice, in domenii de securitate si in domeniul economic”, a declarat Victor Ponta, citat de TVR Info.

Totodata, acesta a mai enuntat ca a avut deja o intrunire cu Wesley Clark, discutiile purtate fiind axate in special pe investitii si potentialul Romaniei in sectoarele energetic si agricol. De pe ordinea de zi nu au lipsit insa discutiile politice, privitoare la situatia actuala a Romaniei.

„Am dezbatut si probleme politice si mi-am cerut scuze ca domnia sa vine intr-un moment tensionat”, a mai spus Ponta.

Date fiind aceste fapte, generalul american a facut deja primele declaratii, enuntand ca sosirea sa in Romania nu are niciun scop politic, fiind in tara strict din punctul de vedere al omului de afaceri.

„Romania este o tara foarte bogata, are un potential urias. Eu lucrez in afaceri astazi, m-am retras din armata acum 12 ani, lucrez in sectorul bancar, in sectorul energetic, in sectorul mineralelor si in sectorul combustibililor biologici. Acestea sunt domeniile care prezinta cel mai mare potential pentru dezvoltarea economica a Romaniei. Cred ca pot sa vin cu o experienta importanta pentru aceste domenii, cred ca voi putea atrage investitori si voi stimula cresterea economiei Romaniei. Ar putea fi unul din cele mai bogate state din Europa, avand in vedere resursele naturale bogate si geografia Romaniei”, a spus, la Antena 3, generalul american.

Wesley Clark este un fost comandant NATO ce a candidat, in 2004, si la alegerile pentru Casa Alba. Printre faptele sale se numara si campania din 1999 de bombardare a obiectivelor sarbesti din Kosovo, campanie pe care a condus-o sub egida NATO.

author avatar
Ionut Zgimbau
404 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger