AcasăNewsGeneralul american Bob Scales: Trebuie ucisi cat mai multi rusi pentru a...

Generalul american Bob Scales: Trebuie ucisi cat mai multi rusi pentru a salva Ucraina

Pentru a inversa raportul de forte in estul Ucrainei este necesara eliminarea unui numar cat mai mare de rusi, a afirmat un general american intr-un interviu acordat Fox News.

SUA trebuie sa ajute Kievul sa ucida pe cat posibil cat mai multi soldati rusi, a estimat generalul Bob Scales, analist in cadrul televiziunii americane Fox News, informeaza Sputnik. Potrivit generalului, ”singurul mijloc care ar permite Statelor Unite sa-si exercite influenta si sa inverseze situatia din regiune este inceperea uciderii rusilor, atat cat trebuie pentru a impiedica mass-media a lui Putin sa ascunda faptul ca acestia se intorc in tara lor in saci mortuari”. ”Cu toate acestea, avand in vedere nivelul de sprijin pe care il oferim Ucrainei si posibilitatea ucrainenilor de a contracara cei 12.000 de soldati rusi ascunsi pe teritoriul lor, este, din pacate, putin probabil ca acest lucru s-ar putea intampla „, a concluzionat Scales. Generalul a criticat deseori sustinerea ”insuficienta” acordata de catre Administratia Obama Ucrainei, pe fondul ostilitatilor din Donbass.

Separatistii: Kievul nu a retras decat 80% din armele grele

Cel mai bun sfat pe care Bob Scales i-l dă lui Poroşenko în privinţa ruşilor este următorul: Foc!

Liderul autoproclamatei Republici din Lugansk, Igor Plotnitki, a anuntat, ieri, ca Kievul a pastrat pe linia frontului o parte din armamentul greu.”Ei au retras aproape 80% din armele grele, dar restul le-au lasat pe pozitii si se pare ca nu au nici o intentie sa le retraga. Vom informa OSCE”, a indicat acesta. Potrivit lui Plotnitki, armata ucraineana a lasat pe linia frontului cele mai performante arme de artilerie. ”Nu au retras decat materialul care trebuia reparat, invechit si dificil de ascuns. Restul a ramas pe linia de contact”, a adaugat acesta.

In loc de arme, Washington trimite drone si Humvee

Statele Unite vor trimite drone de observatie si vehicule de transport Humvee in Ucraina, pentru a o ajuta sa faca fata insurectiei separatiste din estul tarii, a declarat un responsabil american. Aceasta noua livrare de material militar ”non letal” a fost discutata, miercuri, in cursul unei convorbiri telefonice intre vicepresedintele Joe Biden si presedintele Petro Porosenko. In cadrul convorbirii, cei doi au evocat si noile sanctiuni luate de SUA impotriva separatistilor din est, unei banci ruse si unor fosti minstri ai fostei guvernari de la Kiev. SUA vor trimite drone de observatie ”Raven” si 230 de vehicule Humvee, din care 30 sunt blindate, potrivit AFP. Calendarul acestor trimiteri nu a fost precizat dar, potrivit unor surse, cele 30 de Humvee blindate vor fi expediate ”in urmatoarele saptamani”. Insa Casa Alba, care sustine Kievul, nu a luat inca o decizie privind trimiterea de arme letale, cum ar fi rachetele anticar, cerute insistent de Ucraina. Mai multi inalti responsabili americani s-au pronuntat in favoarea unor asemenea arme, dar aliatii SUA din sanul NATO s-au opus, evocand ca efect escaladarea conflictului din tara.

Ofiteri ucraineni: Statul Major este dusmanul armatei

Ofiteri ai armatei ucrainene,  ale caror unitati au luat parte la luptele din Debaltevo, soldate cu un dezastru pentru armata,  i-au adresat o scrisoare presedintelui Porosenko in care au calificat Statul Major General drept ”dusmanul numarul unu”, cerand  demisia tuturor membrilor sai, pentru ”pasivitate si incompetenta impardonabile”. ”Circumstantele luptei de la Debaltevo au aratat clar, odata-n plus, ca dusmanul cel mai periculos pentru fortele armate ucraine este propriul lor Stat Major General, in special comandamentul si Statul Major al operatiunilor antiteroriste”, se arata in document.

FMI aproba 17, 5 miliarde de dolari pentru Ucraina

Miercuri, consiliul de administratie a FMI a aprobat un program de ajutor pentru Ucraina in valoare de 17, 5 miliarde de dolari,desfasurat pe o perioada de patru ani. O prima transa de 9 miliarde va fi varsata in cursul acestui an. Decizia FMI nu ofera decat un ragaz temporar tarii aflate in recesiune neintrerupta de doi ani, unde nivelul datoriei publice este de 72% din PIB iar rezervele valutare ale Bancii Centrale sunt de doar sase miliarde de euro.

author avatar
Tudor Borcea
1.587 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger