AcasăNewsGCS: 1.512 români, confirmați ca fiind infectați cu COVID-19 în străinătate

GCS: 1.512 români, confirmați ca fiind infectați cu COVID-19 în străinătate

”Le dorim colegilor infectați, din păcate, cu noul coronavirus, să treacă repede și cu bine peste această încercare”, transmit oficialii CJ Ilfov.

Autoritățile au actualizat și datele cu privire la conaționalii aflați în afara granițelor României, în plină pandemie COVID-19.

Astfel, din câte au anunțat duminică reprezentanții Grupului de Comunicare Strategică, „potrivit informațiilor obținute de misiunile diplomatice și oficiile consulare ale României în străinătate, 1.512 cetățeni români au fost confirmați ca fiind infectați cu COVID-19 (coronavirus): 1.157 în Italia, 226 în Spania, 26 în Franța, 16 în Germania, 64 în Marea Britanie, 2 în Namibia, 3 în SUA, 4 în Austria, 3 în Belgia, 2 în Indonezia, 2 în Elveția, 2 în Turcia și câte unul în Argentina, Tunisia, Irlanda, Luxemburg și Suedia”. În raportarea de sâmbătă figurau 1.482 cazuri.

Din păcate, din informarea făcută publică în această ultimă zi a săptămânii reiese că încă un român aflat în străinătate și-a pierdut viața, după ce a fost confirmat cu noul coronavirus. „De la începutul epidemiei de COVID-19 (coronavirus) și până la acest moment, 74 de cetățeni români aflați în străinătate, 19 în Italia, 16 în Franța, 23 în Marea Britanie, 8 în Spania, 3 în Germania, 2 în Belgia, unul în Suedia, unul în Elveția și unul în SUA, au decedat”, transmite GCS, pe 26 aprilie.