AcasăNewsGazprom, implorata sa cumpere Oltchim

Gazprom, implorata sa cumpere Oltchim

Cei care vor sa cumpere Oltchim sunt considerati fie „exotici”, fie prea mici, de premierul Victor Ponta, care numai ca nu i-a invitat personal pe rusii de la Gazprom sa privatizeze combinatul chimic.

Victor Ponta se uita cu jind la Gazprom si vrea ca rusii sa privatizeze Oltchim

La expirarea termenului initial de depunere a ofertelor pentru privatizarea Oltchim, la Ministerul Economiei au fot inregistrate cererile a trei cumparatori: PCC SE (Germania), presedintele PP-DD, Dan Diaconescu si omul de afaceri Stefan Vuza, prin doua firme, Chimcomplex si Aisa Invest.

Gazprom

Premierul Victor Ponta a a avertizat ieri, ca, in urma depunerii ofertelor, situatia Oltchim nu este mai buna, deoarece o oferta este „exotica” (a lui Dan Diaconescu), iar Chimcomplex are o putere economica prea mica pentru a prelua combinatul.

Rusii, mai doriti ca Dan Diaconescu

Premierul sustine ca ii asteapta cu bratele deschise pe rusii de la Gazprom, daca vor dori sa cumpere Oltchim.  „Oricine salveaza locurile de munca si are banii de investitii, este binevenit. Politic, nu m-ar deranja nici macar domnul Dan Diaconescu, cu o singura conditie: sa aiba banii si capacitatea de a salva locurile de munca”, a spus Ponta. Ela lasat de inteles insa ca a doua varianta e putin probabila, deoarece Gazprom are o putere financiara incomparabil mai mare fata de orice alt investitor inscris in cursa pentru Oltchim. Termenul prelungit pentru depunerea ofertelor de privatizare expira maine, 20 septembrie, la ora 12, rusii de la Gazprom fiind printre favoriti. Daca vor veni…

author avatar
Arpad Dobre
430 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger