AcasăNewsGazele s-ar putea scumpi cu 35%

Gazele s-ar putea scumpi cu 35%

Deputatul PSD Iulian Iancu, presedintele Comisiei de Servicii si Industrii, a anuntat ca este foarte posibil ca pretul gazelor sa creasca de la 1 ianuarie 2015, cu 35%.

Iulian Iancu sustine ca majorarea se va aplica doar consumatorilor care au centrale termice si ca majorarea este cauzata de liberalizarea pietei gazelor.

Deputatul sustine ca liberalizarea pietei gazelor este o masura impusa de Uniunea Europeana, iar pretul gazelor in Romania va creste masiv pentru ca „Romania este cu mult in spatele altor tari care au aplicat mult mai devreme directivele europene”.

„Cresterea preturilor ar putea fi cauzata de liberalizarea pietei gazelor. Fara o interventie imediata, pretul va creste. Cresterea ar discrimina consumatorii care detin o centrala termica. Liberalizarea la noi a fost extinsa pana in 2021”, a spus Iulian Iancu, presedintele Comisiei de Servicii si Industrii.

Aceste vesti apar in ciuda faptului ca, in septembrie, reprezentantii Guvernului sustineau ca se suspenda pe termen nedeterminat liberalizarea pretului gazelor naturale produse in Romania si destinate consumului populatiei si ca se prelungeste cu cel putin doi ani si jumatate dereglementarea pietei gazelor pentru companii.

author avatar
Cristi Ionita
132 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger