AcasăNewsGazduire web si SEO - cum iti pot afecta serviciile de slaba...

Gazduire web si SEO – cum iti pot afecta serviciile de slaba calitate pozitiile in Google organic?

Putini specialisti tin cont de faptul ca SEO inseamna mai mult decat optimizare On Page si linkuri externe. Daca iti doresti sa ocupi pozitii de top in Google, niste servicii de gazduire web de slaba calitate iti pot afecta eforturile in acest sens. De aceea, este important sa investesti in hosting de cea mai buna calitate si sa nu contractezi servicii in functie de cel mai mic pret de pe piata. In acest sens, trebuie sa iei in considerare viteza de incarcare si uptime-ul, adica perioada de timp in care site-ul tau este online in decursul unei luni. Aceste doua aspecte influenteaza experienta utilizatorilor pe site si, implicit, pozitiile site-ului tau in paginile cu rezultate ale cautarilor pe expresiile relevante.

Viteza de incarcare

Cu toate ca motorul de cautare nu ofera foarte multe detalii despre modul in care sunt construiti algoritmii de ranking, se stie faptul ca viteza de incarcare a devenit unul dintre factorii importanti. In primul rand, trebuie sa stii ca Google pune accent pe indicatorii de user experience. Printre acestia se numara rata de respingere, numarul de pagini accesate de catre utilizatori si timpul petrecut pe site. Daca site-ul se incarca greu, exista sanse mari ca acesti indicatori sa fie afectati. Prin urmare, Google va observa faptul ca utilizatorii tai petrec putin timp pe pagina sau nu mai acceseaza o a doua pagina, ceea ce ii va arata ca site-ul tau nu este relevant pe expresiile de cautare prin care a fost gasit si accesat. Inevitabil, acest lucru iti va afecta pozitiile sau, cel putin, iti va ingreuna procesul de crestere in paginile cu rezultate.

Cum alegi servicii de gazduire web care sa-ti imbunatateasca viteza de incarcare?

  • opteaza pentru gazduire web 100% SSD. Acest tip de stocare iti poate aduce o viteza de incarcare cu de pana la 4 ori mai mare in comparatie cu cea HDD.
  • daca te rezumi momentan la gazduire partajata, incearca sa colaborezi cu o firma de hosting care detine un numar considerabil de servere. Acest lucru ii permite sa nu aglomereze foarte multe site-uri pe acelasi server, ceea ce inseamna, implicit, ca viteza de incarcare va fi mai buna.
  • alege o firma de gazduire web care detine servere locale. Daca site-ul tau se adreseaza publicului din Romania, atunci este indicat sa optezi pentru servere amplasate in Romania.

Uptime/Downtime

Perioada de timp in care site-ul tau nu poate fi accesat din cauza problemelor ce tin de server se numeste downtime. In functie de activitatea pe site, robotii lui Google il pot vizita chiar si mai multe ori in aceeasi zi. Daca iti viziteaza site-ul in momentul in care este offline, atunci vor nota ca este inaccesibil si vor trece la urmatorul site. Un caz singular nu te va afecta, dar daca aceasta situatie se repeta frecvent, pozitiile in Google pot fi afectate. Google si doreste sa ofere utilizatorilor rezultate de cea mai buna calitate, iar un site care nu poate fi accesat nu se incadreaza in aceasta categorie. De aceea, este esential sa optezi pentru gazduire web care garanteaza un uptime de 99,99%. Un uptime chiar si cu 0,09% mai mic nu merita investitia ta. Gandeste practic! Un uptime de 99,99% inseamna 4 minute/luna, respectiv 52 minute/an in care site-ul nu este conectat la server. Un uptime de 99,90% deja inseamna 44 minute/luna, deci 8 ore si 45 minute pe an.

Daca tii cont de aceste aspecte in momentul in care cumperi gazduire web, nu te astepta la un salt impresionant in motorul de cautare. In schimb, poti sa fii sigur ca o viteza de incarcare foarte buna si un uptime de 99,99% iti vor sustine eforturile in drumul catre prima pozitie in Google.

author avatar
Ziarul National
Aceasta sectiune stabileste termenii legali si conditiile in care puteti utiliza site-ul
124 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger