AcasăNewsGata, le sparge pusculita serviciilor!

Gata, le sparge pusculita serviciilor!

Dragnea ii arde la buzunare

Iata ca ”Planul B” al lui Liviu Dragne pentru infrangerea  statului paralel, dezvaluit de noi inca din urma cu o luna va putea fi pus in aplicare chiar in zilele urmatoare. Intrucat, in sesiunea extraordinara convocata pentru perioada 3-19 iulie, parlamentarii ar putea trece ”la foc automat” si pachetul legislativ pe legile sigurantei nationale, care vor fi modificate intr-o veselie.

Dragnea ii arde la buzunare

Si cu efecte devastatoare pentru  unele structuri din sistem. Dar pe langa schimbarea regulilor jocului privind numirile sefilor de servicii pe viitor, de departe principala modificare este cea a reducerii bugetelor SPP, SRI si SIE cu o treime ! Si astfel Dragnea muta razboiul pe un front unde pe cei din servicii ii doare cel mai tare : la buzunare!

Buget redus cu o treime

Cu toate ca liderii serviciilor secrete, in frunte cu generalul Pahontu se asteptau la aceasta modificare, intrarea in vigoare a rectificarii bugetare negative cel putin pentru trei structuri s-ar putea sa le zgaltaie serios pozitia celor care, pana acum, si-au tinut oamenii in mana inclusiv financiar, prin acordarea a tot felul de ”bonusuri” provenind din fondurile operative fara de numar avute la dispozitie. Iata insa ca ”bilantul contabil” se va schimba radical, dupa ce bugetele vor fi reduse cu aproximativ o treime. Si daca sumele ramase oricum vor asigura cu prisosinta desfasurarea normala a activitatii serviciilor vizate, cu totul altfel vor sta lucrurile cu ”fondurile operative” din care baietii destepti din sistem se obisnuisera sa-si traga ”banii de buzunar”…

author avatar
Catalin Tache
3.637 afisari

2 COMENTARII

  1. Bugetul e posibil 10% din cheltuielile institutionale ale serviciilor, nici nu vorbim de alea personale. Problema e ca serviciile (si papusarii de deasupra lor) sunt Romania de sute de ani, mult inainte ca asta sa se intample in Occident. Asadar, „modelul occidental” e bulit de la origini.
    Apropos de articolul unde spune ca un ofiter SPP a fost demis pentru ca nu a spionat un oficial american (ceea ce inseamna ca celelalte sute au facut-o si ca orice roman e sifonul strainului – occidntal sau nu – cu care se imprietenste: asa e, stiu personal un caz, chiar daca nu la fel de grav, unde unui functionar international i s-a refuzat eliberarea de MAE a unei declaratii vamale care ii permitea aducerea masinii cumparate in strainatate cu statut diplomatic si pentru care platise deja taxe. Deci toti romanii sunt spioni si toti care nu sunt o patesc, nu e vorba doar de „caracter urat” sau „intamplare”.

  2. @ Neavând mandat de la alegători v-ați dori voi să-și permită să modifice astfel de legi ?
    Remarci totuși că bugetul crește sau se reduce prin legea bugetului și mai puțin sau spre deloc prin cea de organizare și funcționare, că acolo nu se alocă sume pentru activitatea reglementată ?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger