AcasăNewsGata, Dragnea sparge serviciile!

Gata, Dragnea sparge serviciile!

Liderul PSD, impins de la spate sa mute el primul

BND-ul german pare sa-si fi jucat ultima carte odata cu amplele manifestatii de protest, insa socoteala din Piata Victoriei nu pare sa se fi potrivit, in cele din urma, cu cea din „targul” Bruxelles-ului. Unde mai marii comisari care au inca Europa la picioare au apreciat „slujul” de ultima ora a lui Grindeanu si au pus destul de repede batista pe tambal.

Liderul <a class=wpil keyword link href=httpswwwnationalrotagpsd title=PSD data wpil keyword link=linked>PSD<a> impins de la spate sa mute el primul

Iar evenimentele care se succed cu repeziciune in ultimele zile si care au drept pol central Curtea Cosntitutionala au ridicat din nou mingea la fileu PSD-ului, mai ceva ca decat dupa alegerile din 11 decembrtie, pe care le-au castigat cu un scor zdrobitor. Insa dupa ce a cedat in ceea ce priveste sefia Ministerului Justitiei, Liviu Dragnea pare constient de faptul ca nu prea isi mai permite niciun  pas inapoi, daca vrea sa mai pastreze in mana fraiele puterii din partid. Asa ca si baga o goneta la Tel Aviv, pentru „a lua lumina” si a sti cum sa se pozitioneze, cel putin pana ce unda de soc a Adminsitratiei Trump va lovi si Romania. Iar dupa cum se susoteste deja prin sistem, consilierii israelieni l-ar fi sfatuit deja pe presedintele PSD sa joace la rupere si sa ocupe de urgenta vidul care se prefigureaza in serviciile zdruncinate de tot mai multele scandaluri ravasitoare. Asa ca este de asteptat ca Dragnea sa vina de la Zidul Plangerii cu biletelul cu „rugamintea” noului partener strategic al Puterii de la Bucuresti. Si, culmea, principalii vizati de schimbari nu ar fi, cum ar putea crede multi naivi, supravietuitorii vechii garzi, si tocmai cei care fusesera promovati in ultimii ani la varful sistemului, considerati fiind oamenii BND-ului german…

Schimba sau va fi schimbat

Pana si Liviu Dragnea pricepe ca nu este totusi Bruce Willis, pentru a fi „greu de ucis” la nesfarsit. Astfel ca, dupa ce a rezistat unor puciuri interne succesive si chiar unei„revolutii” stradale cu puternice conotatii extrene, stie ca trebuie sa mute el decisiv, pana ce nu va fi prea tarziu.

Eduard Hellvig intre ciocanul pesedist si nicovala SIE

Adica sa schimbe oamenii din sistem care ii stau in coasta, daca vrea sa nu fie el primul schimbat. Mai ales ca, oricat l-ar urma orbeste uriasul aparat al activistilor pesedisti din teritoriu, in jurul lui Sorin Grindeanu nu are cum sa nu se creeze, totusi, un nou pol de Putere. Adica tocmai „blestemul lui Ponta”, de care se si tem liderii traditionali ai partidului cel mai mult. Iar cei care mizeaza pe o miscare in forta a lui Liviu Dragnea se bazeaza pe faptul ca, inca de la inceput, acesta ar fi si fost sfatul consilierilor israelieni, care i-au purtat pana acum atata noroc. Numai ca surse de la varful partidului sustin ca israelienii ar fi avertizat ca nu mai pot garanta succesul si in continuare, daca principalul lor client isi lasa si acum adversarii „in viata”.

Vine cu sef la SIE!

Desi numirea noului director al Serviciului de Informatii Externe este apanajul presedintelui, deja Liviu Dragnea pune presiune pe Klaus Iohannis, aruncandu-i acestuia nu una, ci doua manusi.

Iohannis a ratat momentul sa puncteze

Mai intai, PSD-ul a repurtat o victorie zdrobitoare in Parlament, luand „crema” Comisiei de Control a SIE, care va fi exact dupa chipul si asemanarea sa. Apoi, la doar cateva ore distanta, Dragnea l-a avertizat pe Iohannis ca nu cumva sa-i treaca prin cap sa faca vreo propunere inainte sa-l consulte. Si, ca mesaj subliminal, seful statului a fost informat si ca, foarte posibil, Dragnea va veni cu propunerea in plic de la Tel Aviv, ceea ce il baga si mai rau in corzile ringului pe Iohannis, cel care nu a punctat la SIE atunci cand avea situatia in mana.

Nu uita si nu iarta!

Insa, in momentul de fata, cea mai crancena batalie se da pe frontul SRI-ului. Acolo, unde, desi pare pe val si ca a preluat ofensiva de primavara, ultimele gesturi ale directorului germanofil Eduard Hellvig nu sunt vazute de toata lumea drept miscari de forta. Ba, din contra, o buna parte din sistem chibiteaza deja ca amabilitatea de ultima ora si fara precedent pentru un sef de serviciu secret a lui Hellvig fata de parlamentari nu ar arata decat slabiciunea acestuia. Si faptul ca seful SRI, care a ajuns sa denunte din proprie initiativa protocoalele secrete ale institutiei pe care o conduce, nu ar face astfel decat sa traga de timp si sa detensioneze o situatie exploziva. Mai ales ca, la fel ca in viata cotidiana, si in lumea dura a servicilor secrete ceea ce nu te omoara, inclusiv o „ejectare” din sistem, te face de fapt mai puternic.

Grindeanu coabitantul perfect

Iar situatia actualului sef al SRI ar mai fi vulnerabila si din cauza ca Agentia de Informatii Externe a Germaniei(BND) nu este chiar aliata preferata nici a Mossad-ului, nici a partii republicane din CIA si cu atat mai putin a contraspionajului francez. Si, drept urmare, BND-ul german nu are cum sa aiba nici in SIE un sustinator. Asa ca situatia pe tabla de sah a sistemului este tot mai complicata, cam cum este intotdeauna atunci cand nu exista un „jupan” si un singur pol de comanda recunoscut. Iar pentru ca tensiunea de la varful SRI sa fie si mai mare, sa nu uitam nici ca George Maior pare sa-si fi jucat pana acum magistral cartile avute, pastrand inca niscai asi in maneca diplomatica.

Surpriza Mladinoiu

Desigur, ramane de vazut daca Dragnea va incerca sa stranga direct surubul la „pestii cei mari”, SIE sau SRI sau va prefera sa dea o lovitura cu manta, la nivelul altor servicii, pentru a pune astfel presiune pe Klaus Iohannis si sustinatorii acestuia din sistem. Iar pe langa STS si DGIA, cel mai la indemana este,desigur, SPP-ul condus de 12 ani de generalul Lucian Pahontu. Mai ales ca pe acest domeniu este bine consiliat de Adrian Mladinoiu. Cel pe care multi s-au repezit sa-l catalogheze drept doar „soferul lui Dragnea” facut parlamentar si apoi numit de catre premierul Sorin Grindeanu drept secretar de stat la Secretariatul General al Guvernului. Iar aceasta subestimare a unui ofiter care a lucrat ani de zile atat pe protectie, cat si pe domeniul informativ, facandu-si „botezul focului” inclusiv la nivelul „ACVILA” i-ar putea sa-i coste mult pe cei care vad in Mladinoiu doar un „sofer”. Fara ca macar sa se alerteze ca, la sfatul acestui „sofer” care mai are si vorbele la el, liderii PSD-isti, in frunte cu Dragnea si Grindeanu, au luat inteleapta decizie penhtru niste politicieni, in aceste vremuri inca tulburi, de a refuza categoric aghiotantii pusi la dispozitie de SPP. Asa ca tineti mintele numele de Mladinoiu, s-ar putea sa mai auziti din el prin sistem…

author avatar
Catalin Tache
4.442 afisari

3 COMENTARII

  1. Iar ai gresit filmul… Greu de cap. Cum se numeste ala mort de nu-l ingroapa nimeni? Cat despre roti si manivele …ramane tot asa. In rest..traiasca BV (asta e ptr cunoscatori…nu era ptr tine Cataline)

  2. Costel Comana,prietenul lui Liviu Dragnea,ţinta unei anchete de milioane de euro! Motivul incredibil pentru care omul de afaceri zbura în Costa Rica!
    Comana a fost găsit mort în toaleta unui avion care efectua un zbor de la Bogota la San Jose, capitala Costa Ricăi, potrivit unui anunţ făcut de compania columbiană Avianca.

    Potrivit convenţiilor în vigoare, Costa Rica este unul din statele în care extrădarea se face numai cu acceptul persoanei condamnate. Milionarul avea orice motive să zboare în capitala statului din America Centrală. Numele lui era parte a unui scandal de milioane de euro în România.

    Potrivit procurorilor DNA, omul de afaceri „sinucis” intre timp se afla în spatele lui Claudiu Dumitrescu, director al Direcţiei Feroviare din Ministerul Transporturilor, urmărit penal pentru corupţie. Dumitrescu a intervenit la ministerele de Transporturi şi de Finanţe pentru urgentarea circuitului documentelor de resort şi obţinerea avizelor de legalitate aferente, monitorizând permanent fluxul documentelor normative şi informându-i constant pe oamenii de afaceri Iorgu Ganea şi Costel Comana, pentru ca aceştia să poată face ”intervenţii clientelare” în cele două ministere.

    Primele declarații ale femeii care l-a însoțit pe Costel Comana, milionarul care s-a sinucis în avion

    Costel Comana, milionarul mort în toaleta unui avion, implicat în numeroase scandaluri

    Procurorii notează în documentul prin care au cerut arestarea preventivă a Estrellei Ştefănescu, şefa Serviciului Urmărire Transporturi din CFR, că Dumitrescu ”se află în cercul relaţional de sprijin al lui Iorgu Ganea şi Costel Comana încă din anul 2009, context în care a susţinut şi promovat interesele oamenilor de afaceri braşoveni în domeniul feroviar”.
    ”În acest scop, cei în cauză au vizat influenţarea actului decizional la nivelul Ministerului Transporturilor în sensul creşterii cuantumului subvenţiei alocate pe tren/kilometru (n.n. – unitate de măsură în funcţie de care se calculează cota de subvenţie aferentă unui operator feroviar) şi, respectiv, a alocării bugetare aferente – beneficiind în acest scop de sprijin din partea lui Dumitrescu”, mai spun procurorii DNA în motivarea cererii de arestare a Estrellei Ştefănescu, şefa Serviciului Urmărire Transporturi din CFR.
    Drept urmare, notează procurorii, Comana şi Ganea, de comun acord cu Dumitrescu, au stabilit menţinerea valorii subvenţiei la nivelul anului 2012, măsură care în contextul adoptării unui buget de austeritate le-a păstrat acestora ţinta de profit.
    Pe de altă parte, arată anchetatorii, Dumitrescu îi ţinea la curent pe Ganea şi Comana despre evoluţia discuţiilor din cadrul grupului de lucru din Ministerul Transporturilor, care evalua anual nivelul posibil al subvenţiei feroviare care poate fi acordat în consonanţă cu proiecţia bugetară aferentă anului 2013.

    Interceptările din dosarul procurorilor arată cum a fost planificată mita

    CLAUDIU DUMITRESCU :Să trăiţi! Sănătate! Ce mai faceţi?
    COSTEL COMANA: Să trăiţi! La mulţi ani!
    CLAUDIU DUMITRESCU :La mulţi ani! Toate cele bune!
    COSTEL COMANA: V-am sunat să vă zic la mulţi ani, că de Crăciun n-am apucat, să vă zic un an nou fericit şi să vă întreb dacă dumneavoastră puteţi să veniţi prin data de 2 prin zonă, pe la noi adică!?
    CLAUDIU DUMITRESCU :Nu ştiu ce să zic deocamdată că na… n-am vorbit nici cu soţia, n-am vorbit nimic!
    COSTEL COMANA: Păi vorbiţi, că io o să fiu numa’ în 2 şi în 3 până la prânz în Braşov şi vroiam să văd înainte că na… după aia plec o săptămână la schi în nordu’ Italiei şi mă întorc pe 10. Şi aş vrea să ne vedem înainte!
    CLAUDIU DUMITRESCU 😀 a. Păi să vorbesc şi eu cu soţia, că fiind de sărbători, poate dăm o fugă aşa să vedem cum e…
    COSTEL COMANA: Păi aşa v-aş ruga, dacă se poate în data de 2, că nu e nici drumu’ aglomerat…
    CLAUDIU DUMITRESCU 😛 ăi da, de fapt,. sincer să fiu cam asta e principala grijă! Drumu’! Că…
    COSTEL COMANA: Păi în 2 , în 2 nu o să aveţi nici o problemă!
    CLAUDIU DUMITRESCU :În zona Sinaia pe acolo e deja groaznic în perioada asta! Îţi petreci week end-u’ sau nu ştiu ce sau mă rog, perioada respectivă…
    COSTEL COMANA: Nu, păi da’ eu v-aş sugera ca în 2 pe la ora 10, sau 9 să vă puneţi în mişcare şi atunci nu o să aveţi nici o problemă!
    CLAUDIU DUMITRESCU :Îhî! Bine! Ne auzim atunci! COSTEL COMANA: Oricum, discutaţi cu soţia şi ne mai auzim, da!?
    CLAUDIU DUMITRESCU :Exact! Vorbesc şi eu cu soţia şi ..ăă..ne auzim. Până atuncia încă o dată multă sănătate, un an nou fericit!
    COSTEL COMANA: Şi dumneavoastră vă urez sănătate şi un an nou mai bun!
    CLAUDIU DUMITRESCU :Şi numai bucurii să aveţi! Da. Bine, ne auzim atunci!
    COSTEL COMANA: Okay! Să trăiţi!
    CLAUDIU DUMITRESCU :Sănătate! Numai bine!”

    …………………………………………………………………………………………….

    IORGU GANEA: Da!
    COSTEL COMANA: Alo? Bună dimineaţa!
    COSTEL COMANA: Salut!
    COSTEL COMANA: Cum faci cu..ăă.. scoatem dividente? Că am vorbit şi io cu ăla şi o să vină în 2.
    IORGU GANEA: Aha!
    COSTEL COMANA: Scoatem….
    IORGU GANEA: Da, păi ajung şi io în juma’ de oră sînt acolo.
    COSTEL COMANA: Bine, da’….
    IORGU GANEA: Zi să facă hârtiile şi trimitem un băiat să ia.
    COSTEL COMANA: Păi nu, sau facem altfel…să scoţi tu din contu’ tău, dacă ai zece şi io zece şi….
    IORGU GANEA: Okay! Şi aşa!
    COSTEL COMANA: No, atunci tu scoţi, şi io scot şi mă….
    IORGU GANEA: Bine! Bine! Vin şi io! Tu unde, ai ajuns la birou?
    COSTEL COMANA: Io-s la birou, da.
    IORGU GANEA: Bine.
    COSTEL COMANA: Bine.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger