AcasăNewsGata! Bancile dau drumul la credite

Gata! Bancile dau drumul la credite

Presedintele Asociatiei Romane a Bancilor, Radu Gratian Ghetea, sustine ca in a doua jumatate a acestui an se va relua creditarea pe partea de retail bancar.

Radu Ghetea crede ca romanii vor apela din nou la banci

Romanii incep sa revina la planurile pe care si le-au facut in legatura cu nivelul de trai, educatie, cultura si spirit, iar pentru toate acestea vor avea nevoie de bani, astfel ca se vor adresa bancilor pentru credite, considera Ghetea. ”Desigur, nu vor mai creste la acelasi nivel din anii 2006-2007, chiar inceputul lui 2008, dar vor fi, in opinia mea, semne de crestere. Oamenii vor avea mai multa stabilitate in ceea ce priveste veniturile.  In plus, in Romania suntem departe de nivelul din alte tari europene, legat de ponderea creditului neguvernamental in total credite”, a mai precizat presedintele ARB.  Acesta a mentionat ca analiza lui este legata si de primele semne de iesire din recesiune.

“Din aprilie avem semne clare de iesire din recesiune, sunt semne de revigorare la nivelul productiei industriale si al economiei in general, astfel ca salariatii au mai multa incredere in stabilitatea veniturilor”, a concluzionat Ghetea. Relansarea creditelor in a doua jumatate a anului este confirmata si de BNR , prin vocea economistului-sef Valentin Lazea.  Acesta a precizat ca reducerea dobanzilor la toate tipurile de credit in lei, “da temei acelei previziuni ca in curand creditarea se va relua”.

 

author avatar
Victor Paun
279 afisari

1 COMENTARIU

  1. Acest domn Ghetea are probleme grave de sanatate,unde vede dumnealui stabilitate ,iesire din recesiune,s-a duca la doctor urgent la neuro-psihiatrie.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger