AcasăNewsGata așteptarea! Primii pepeni de Dăbuleni ajung în piețele din Capitală/Cu cât...

Gata așteptarea! Primii pepeni de Dăbuleni ajung în piețele din Capitală/Cu cât se vinde kilogramul de lubeniță

sursa foto: turnulsfatului.ro

Ne apropiem deja de mijlocul lui iunie, prima lună de vară. Iar pe lângă cireșe, fructe de sezon pe care mulți le mănâncă în această perioadă, apar pe tarabe piețelor din Capitală și mult-așteptații pepeni de Dăbuleni.

Cu cât se vinde kilogramul de lubeniță (pepene verde) ? Și cât ar trebui să se pregătească să scoată din buzunar cei care vor să cumpere un pepene? Prețul e, deocamdată cel puțin, destul de piperat. Și mai mare ca anul trecut.

Pepenii de Dăbuleni sunt printre cei mai renumiți din țară și printre cei mai cumpărați de către români, mai ales de către cei care caută să regăsească gustul pepenilor „din copilărie”.

Vremea călduroasă a făcut ca pepenii să se coacă mai devreme. Astfel că, în ciuda secetei, prima recoltă de pepeni s-a copt cu două săptămâni mai devreme față de anul trecut, potrivit romaniatv.net. După cum mulți se așteptau, însă, prețul este unul pe măsură.

Lesne de înțeles, cum pepenii s-au copt, pe câmpurile din Dolj e forfotă, încă de la primele ore ale zilei. Producătorii din „patria lubeniței” adună pepenii pentru a-i scoate la vânzare. Livrează fructele proaspete în piețele din București.

Cu cât se vinde kilogramul de pepene

Și cum mulți vor să știe prețul unui kilogram de pepeni de Dăbuleni, răspunsul vine chiar de la cei care au deja recolte. Față de anul trecut, prețul e mai mare. Potrivit sursei citate, în engross, lubenița se vinde cu 4 lei pe kilogram. Dar când ajunge la tarabă, prețul crește semnificativ.

„Odată ce ai ajuns cu lubenița în piață în trei zile dacă nu ai dat-o deja începe să se strice pentru că nu îi stropim decât pentru strictul necesar. Noi nu băgăm decât îngrășământ proaspăt”, a declarat unul dintre producători.

„Cei care vor să mănânce un pepene de Dăbuleni trebuie să scoată din buzunar în jur de 35 lei”, mai spune producătorul.

Un preț, ar putea spune mulți, nu tocmai accesibil pentru toate buzunarele. Însă cum mai toată lumea vrea să mănânce măcar o felie, două de pepene gustos și răcoritor, mai ales că afară e deja foarte cald, cel mai probabil vor fi destui cei care vor cumpăra o lubeniță de îndată ce o vor vedea pe tarabele din piețele din Capitală.

Deja sunt pepeni și în supermarketuri, aduși din afara țării, din Grecia. Care costă 3,5 lei/ kg. Așadar, cei care nu ajung să cumpere pepeni din piață, pot apela la varianta de a-i achiziționa din supermarket.