AcasăNewsGata, americanii sar cu banii!

Gata, americanii sar cu banii!

Dupa cum „National” dezvaluia cu putina vreme in urma, administratia SUA a decis deja schimbarea liniilor americane din Romania. Lucru dovedit de ultima iesire publica a ambasadorului american Hans Klemm, care a recunoscut ca la Washington tocmai ce s-a incheiat procesul de evaluare anuala a relatiilor dintre Romania si SUA.

Ambasadorul Hans Klemm anunţă investiţii masive din partea SUA

Iar diplomatul care a gafat nepermis pozandu-se cu asa-ziul steag secuiesc, alaturi de lideri radicali ai comunitatii maghiare din Transilvania a transmis de aceasta data, destul de transant, ca a primit semnale ca parteneriatul strategic dintre cele doua tari trebuie sa se bazeze de acum inainte pe intarirea relatiilor economice dintre Romania si SUA, americanii fiind inca restanti la capitolul investitiilor directe.

Iohannis stie!

De asemenea, dupa cum scriam cu doar cateva zeci de ore in urma, Klaus Iohannis pare sa fi  prins la timp de veste de schimbarea strategiei SUA fata de Romania, stat considerat ultimul „portavion” loial al americanilor la Marea Neagra, asa ca presedintele incearca, in ultimele zile, sa pozeze intr-un adevarat lider decident. Ipoteza confirmata din nou de catre ambasadorul Hans Klemm, cel care a recunoscut, cu aceeasi ocazie, ca „presedintele Iohannis mi-a spus ca Romania doreste mai multe de la SUA in ceea ce priveste relatia economica si m-a rugat sa ma concentrez pe dezvoltarea unor relatii bilaterale de comert sau de investitii”. De asemenea, ambasadorul a pus accentul economic si pe perceptia americana asupra guvernarii tehnocrate, remarcand ca „daca avem succes in acest domeniu, se intampla si datorita influentei Guvernului Ciolos de a imbunatati promovarea investitiilor si schimburilor comerciale”. In schimb, in mod poate nu chiar atat de surprinzator pentru initiatii sistemului, Klemm a atins subiectul luptei anticoruptie doar pe sfarsitul alocutiunii sale de la Bucharest Forum, multumindu-se sa aprecieze ca „aceasta functioneaza si este un model pentru tarile din jur”, fara alte mentiuni speciale.

author avatar
Catalin Tache
2.744 afisari

2 COMENTARII

  1. Ha,ha,ha,da asa va fi,aliatii(sanchi)nostri pana acum ne luau banii prin firme bechteliene,firmane platite de gubernatori pentru functie,insa,acum sar direct la conturile coloniei ca sa nu mai piartda nici un cent din tainuri etc.

  2. La 4 aprilie 1944, bunicul meu si-a pierdut sotia si casa de pe Calea Grivitei in bombardamentul americanilor pe care tu ii pupi in fund, Tache. Intreaba-l pe Klemm daca in banii pe care ii aduc in tara yankeii lui sunt si despagubirile pentru familia mea.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger