AcasăNewsGata! A inceput razboiul in Ucraina!

Gata! A inceput razboiul in Ucraina!

Confruntari armate au debutat joi intre forte loiale autoritatilor si separatistii din Slaviansk,  soldate cu cinci morti.

Trupele ucrainene continua „operatiunile antiteroriste” impotriva separatistilor

Presedintele rus, Vladimir Putin, a avertizat ca actiunile Kievului, care a trimis armata in regiunile „proruse” vor avea consecinte, drept urmare a ordonat trupelor sale de la granita sa fie gata de lupta.

„Crima impotriva propriului popor”

Uitand total ca este aliatul de nadejde al lui Bashar al-Assad, care a pus toate tipurile de arme pe propriul popor, Putin s-a aratat revoltat de manevrele militare ale Kievului. „Este o crima grava impotriva propriului popor”, s-a lamentat presedintele rus.  Armata rusa a lansat noi manevre la frontiera de sud si vest cu Ucraina, ca raspuns la operatiunea militara a Kievului impotriva separatistilor prorusi din estul tarii, a anuntat joi ministrul rus al Apararii, Serghei Soigu. „Suntem constransi sa reactionam la o astfel de evolutie a situatiei. Unda verde data pentru utilizarea armelor impotriva civililor din propria tara a uimit deja. Daca nu este oprita aceasta masina militara astazi, acest lucru va duce la un numar mare de morti si raniti”, a declarat Soigu.  Slavianskul se afla de mai multe zile sub controlul insurgentilor prorusi. Persoane inarmate cu pusti de asalt, in uniforme militare dar fara insemne si cu fata acoperita de cagule ocupa mai multe cladiri publice. Intrarea trupelor ucrainene s-a  soldat cu confruntari ce au provocat deja moartea a cinci persoane, si continuau sa se auda tiruri de arma.

Avioane rusesti fugarite de britanici

„Aviatia efectueaza zboruri in apropiere de frontiera”, a declarat ministrul rus al Apararii. Problema e ca avioanele rusesti au cam depasit linia mentionata. Miercuri, RAF a trimis un avion de vanatoare Typhoon pentru a intercepta doua bombardiere rusesti de tip Tupolev Tu-95, ce se apropiau de spatiul aerian britanic.  Avioanele militare rusesti s-au indepartat imediat. Si fortele aeriene olandeze au trimis doua avioane de vanatoare de tip F-16 din cauza acestui incident.

„Comunitatea europeana a energiei”

Presedintele francez, Francois Hollande, si premierul polonez Donald Tusk au prezentat, joi, la Paris, o initiativa comuna pentru crearea unei „comunitati europene a energiei”, care va fi discutata la summitul european programat in luna iunie la Bruxelles. „Trebuie sa ne asiguram ca Europa poate fi mai independenta, mai coerenta, mai solidara in politica energetica”, a declarat Hollande. Franta si Polonia intentioneaza  „sa convinga toate tarile membre sa mearga in directia comunitatii europene a energiei”.

author avatar
Adina Mutar
3.948 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger