AcasăNewsGasca lui Iohannis, manevre pentru Busoi

Gasca lui Iohannis, manevre pentru Busoi

Trupa lui Iohannis lupta sa-i croiasca lui Cristian Busoi drum drept spre sefia PNL

Constienta ca liberalii nu-l vor alege pe favoritul lui Iohannis la sefia PNL daca vor fi lasati sa voteze cu totii viitorul presedinte, tabara cotrocenista a respins modificarea statutului in acest sens.

Trupa lui Iohannis lupta sa i croiasca lui Cristian Busoi drum drept spre sefia <a class=wpil keyword link href=httpswwwnationalrotagpnl title=PNL data wpil keyword link=linked>PNL<a>

Despre actuala conducere a PNL se spune de mult ca este, in majoritatea ei, vasala presedintelui Iohannis. O dovada in plus in acest sens este si recenta respingere, de catre BPN, a propunerii de introducere in statutul PNL a asa zisului vot universal intern – respectiv alegerea presedintelui de catre toti membrii partidului si nu doar de delegatii trimisi de filiale la Congres. Conform dezamagitului Dan Motreanu (adept al acestei forme de vot), motivele invocate de adversarii ideii in BPN au fost ”de natura tehnica si organizatorica”. Realitatea este insa alta: Cristian Busoi (marioneta pe care Iohannis intentioneaza sa o impuna la sefia PNL-ului pentru aiI tine lui locul cald) nu ar castiga in veci un astfel de scrutin, ci doar unul regizat in cadrul unui congres. Iar dupa cum stau lucrurile, liberalii pot sa-si ia adio de la presedintele ales de toti membrii, ca de altfel si de la unul ales cu adevarat de ei.

Ciolos, obligat sa o ia de jos

Tinuti bine in frau in chestiunea legata de viitorul lider, liberalii au avut in schimb permisiunea de a-i plati lui Ciolos umilintele la care acesta i-a supus in timpul campaniei electorale.

Dacian Cioloș a reușit<br >să și ostilizeze<br >liberalii pe veci

Si au facut-o decretand ca lor nu le mai trebuie lider de pripas, ci unul cu carnet si pedigri de vechi liberal. Cum conditia il exclude din start, Dacian Ciolos s-a vazut nevoit sa revina la varianta cladirii unui partid nou, de la firul ierbii. Razbunatori, liberalii au decis insa sa-i puna in continuare bete-n roate lui Ciolos. ”Cand ai in fata un mare partid, fie el cat de lovit si in criza, care se numeste PNL, lucrurile devin complicate pentru oricine incearca sa preia culoarul de dreapta. Ghinion, pe aici nu se trece!”, i-a transmis deputatul PNL Daniel Gheorghe celui care, daca nu s-ar fi ifosit atata pe vremea cand credea ca va imparati Romania alaturi de Iohannis, astazi putea fi presedintele PNL. Ba chiar si premier.

author avatar
Simona Badulescu
441 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger