AcasăNewsGarda Revolutionara Iraniana pregateste un puci militar

Garda Revolutionara Iraniana pregateste un puci militar

Niciun analist nu se astepta ca poporul iranian sa-si impuna vointa in cel mai democratic mod cu putinta si sa-l aleaga pe moderatul Hassan Rouhani.

Nici nu s-a dezmeticit bine din tumultul alegerilor, cand Garda Revolutionara a anuntat ca va trimite 4000 de luptatori in Siria, de partea regimului lui Bashar al-Assad.

Rouhani a fost sustinut pe retelele de socializare

Jihad total pentru siitii care-l sustin pe Bashar

Amestecul luptatorilor siiti libanezi Hezbollah si al iranienilor in razboiul civil din Siria, impactul catastrofal al luptelor asupra populatiei siriene, dezastrul umanitar provocat de prelungirea razboiului, i-a determinat pe clericii si oficialitatile sunite sa declare jihadul impotriva siitilor care s-au alaturat lui Assad. Presedintele egiptean a anuntat ca a rupt toate legaturile cu regimul de la Damasc, chemandu-si inapoi ambasadorul. „Am stat alaturi de Hezbollah in razboiul din 2006, iar acum suntem impotriva agresiunii Hezbollah in Siria.”  Toti liderii lumii sunite s-au unit impotriva agresiunii siite iraniene si Hezbollah din Siria. Alegerea in functia de presedinte al Iranului a lui Hassan Rouhani a dat pentru scurta vreme speranta ca acesta va stopa intr-un fel implicarea tarii in conflictul din Siria si va „decongestiona” dosarul nuclear, in schimbul ridicarii unor sanctiuni economice.

„Presedinte indezirabil”

Noul presedinte isi intra in atributii abia in luna august, iar pana atunci, analisti din serviciile secrete sustin ca generalii Garzii Revolutionare (Pasdaran) pregatesc un puci. Pasdaran refuza sa faca vreo concesie in dosarul nuclear si dirijeaza politica iraniana. Sambata noaptea, cand se numarau voturile, generalul Reza Naki a vrut sa „intervina”, dar nu i s-a permis. Atunci ar fi zis: „Nu conteaza cine castiga sau cum castiga. Vom avea grija sa eliminam orice presedinte indezirabil”.

author avatar
Adina Mutar
773 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger