AcasăNewsGarda Financiara ii baga trei miliarde de euro in plic lui Ungureanu

Garda Financiara ii baga trei miliarde de euro in plic lui Ungureanu

Mihai Razvan Ungureanu

Imaginea de  om de actiune a noului premier a fost intarita si prin cererea expresa adresata de acesta structurilor de politie si Garzii Financiare de a aduce la buget, in urmatoare luni, aproximativ doua miliarde de euro din combaterea evaziunii fiscale.

Mihai Razvan Ungureanu

Serviciile de Investigare a Fraudelor si comisarii financiari nu numai ca s-au conformat imediat si au inceput sa destructureze pe banda rulanta grupari de criminalitate economica dar, conform surselor noastre, vor anunta si depasirea planului impus de Ungureanu, si anume de1,5 % din PIB. Vor strange trei miliarde de euro, insa doar pe hartie…

Fantoma, tot fantoma!

Si asta pentru ca sutele de societati comerciale care deja au inceput sa fie anchetate in urma doleantei premierului au adus, intr-adevar, prejudicii uriase statului roman. Metoda prin care miliardele de euro nu au mai ajuns in bugetul statului sub forma platii TVA –ului sau impozitului pe venit este cat se poate de simpla. Se infiinteaza firme fictive, pe numele unor administratori care primesc si ei un bacsis de cateva sute de euro, iar respectivele societati fantoma fac nenumarate achizitii intracomunitare. Produsele sunt revandute unor beneficiari din tara, banii sunt incasati, iar dupa un timp autoritatile statului se sesizeaza si fac  dosare penale. Numai ca restantele fabuloase trebuie sa fie returnate nu de cei care se afla in spatele „combinatiilor”, ci de sarantocii trecuti drept administratori. Asa ca, teoretic, Ungureanu va aduce la buget trei miliarde de euro, dar, practic,  „fantomele” nu vor achita niciun banut.

Florin Marcu

[poll id=”201″]

author avatar
eNational
1.234 afisari

1 COMENTARIU

  1. Dacă banii aceia există doar pe hârtie, ce naiba să aducă la buget? Este exact ca povestea în care toți evreii plătesc taxa pentru reconstrucția Marelui Templu al lui Solomon, dar Templul nu se construiește niciodată.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger