AcasăNewsGara internationala de Est din Budapesta, inchisa, traficul suspendat

Gara internationala de Est din Budapesta, inchisa, traficul suspendat

500 de persoane au incercat sa ocupe un tren avand destinatia Viena

Autoritatile maghiare au ordonat, ieri, evacuarea garii Keleti, principala statie feroviara din Budapesta, unde sute de imigranti au luat cu asalt trenurile pentru a ajunge in Austria sau Germania.

500 de persoane au incercat sa ocupe un tren avand destinatia Viena

Evacuarea s-a produs fara incidente insa a provocat o manifestare spontana a 200 de emigranti care sctrigau ”Germania, Germania, vrem sa plecam!”, arata AFP. ”Nici un tren nu va sosi sau pleca din gara Keleti pana la noi ordine. Cerem tuturor sa paraseasca locul”, se auzea in megafoanele garii. Ulterior, gara a fost redeschisa insa nu si pentru imigranti, politia lasindu-i sa intre numai pe cei detinatori de acte de identitate, bilele si vize. Decizia de evacuare a fost luata dupa ce 500 de imigranti au incercat sa ia cu asalt ultimul tren care urma sa plece spre Viena la orele 9.10. De atlfel, luni, 3650 de imigranti au ajuns incapitala Austriei, un record pentru acest an.

Frontex semnaleaza un trafic cu false pasapoarte siriene

In conditiile in care sirienii sunt printre cei mai numerosi solicitanti de azil in Europa, un trafic de pasapoarte siriene false a explodat, in special in Turcia, a declarat, ieri, Fabrizio Leggeri, directorul agentiei europene de supraveghere a frontierelor (Frontex). El a aratat ca umeroase persoane din Turcia cumpara pasapoarte siriene false pentru ca refugiatii sirieni obtin drept de azil in toate statele UE. Aceste persoane, a continuat Leggeri, pot fi originare din Africa de Nord si Orientul Apropiat, avand mai degraba profilul ”emigrantului economic” decat ”potentiali tereoristi”. ”Astazi nu exista elemente obiective pentru a spune ca teroristi potentiali au intrat in Europa in acest mod’, a declarat el, pledand totusi la ”vigilenta la toate frontierele noastre”, arata AFP.

Peste 350 000 de imigranti au traversat Mediterana din ianuarie

Peste 350.000 de imigranti au traversat Mediterana incepand cu luna ianuarie iar peste 2543 de persoane au murit pe mare in nincercarea de a ajunge in Europa, aanuntat, ieri, Organizatia internationala pentru emigratii. Aproximativ 235.000 au ajuns in Grecia, 115.000 in Italia, 2000 in Grecia si 100 in Malta. Pentru anul trecut, cifra totala era de 219.000 persoane.

author avatar
Tudor Borcea
155 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger