AcasăNewsGândaci, dar și pereți și saltele cu mucegai. Horror în căminele Universității...

Gândaci, dar și pereți și saltele cu mucegai. Horror în căminele Universității din București!

sursa foto: Facebook/Asociația Studenților din Universitatea București

Nu toți studenții care vin să studieze în Capitală își permit să stea în chirie, astfel că mulți stau în cămine. Unele dintre ele nu au, însă, parte de condiții optime de trai. Mai ales când e vorba de saltele de pat acoperite de mucegai sau de pereți scorojiți și podele cu linoleumul plin de găuri.

Asociația Studenților din Universitatea din București (ASUB) reclamă condițiile de trai, dar și problema siguranței din cămine.

„Studenții de la Universitatea din București trăiesc experiențe dezamăgitoare și dificultăți în căminele campusului Grozăvești, unde se confruntă cu condiții precare de trai și de siguranță”, au transmis recent, într-o postare pe Facebook, reprezentanții Asociației studențești, care se arată nemulțumiți de condițiile oferite de Universitatea din București.

Cei de la Asociația Studenților din Universitatea din București aduc în atenție un șir întreg de probleme pe care le-ar avea de înfruntat studenții. Se invocă atât prezența gândacilor, cât și mucegaiul din saltele și de pe pereți. Și nu doar atât: oameni ai străzii ar intra și ar folosi băile din cămine – semnalează reprezentanții ASUB. De altfel, au fost publicate și mai multe fotografii care să susțină situația reclamată prin intermediul mesajului postat pe rețeaua de socializare.

ASUB: „Siguranța este aproape inexistentă în căminele Universității București”

sursa foto: Facebook/Asociația Studenților din Universitatea București

„În data de 30 iulie, în jurul orei 03:00 dimineața, studenții de la UniBuc au fost implicați într-un furt, care a cauzat pagube materiale în valoare de aproximativ 10.000 de lei. Această situație reprezintă doar una dintre multele probleme cu care se confruntă studenții. Căminele Universității din București sunt afectate de o infestare de gândaci, care au devenit un fenomen obișnuit pentru mulți studenți.

De asemenea, prezența oamenilor străzii care folosesc dușurile și băile din cămine în mod neautorizat și comportamentul indecent al unora dintre ei, din lipsa unor agenți de pază competenți, sunt alte aspecte semnalate. În general, condițiile de trai sunt sub nivelul minim acceptabil, cu pereți și saltele acoperite de mucegai”, susțin cei de la Asociația Studenților din Universitatea din București.

Reprezentanții ASUB pun accent și pe ceea ce consideră a fi lipsa siguranței în aceste cămine. Se semnalează faptul că sunt gratii slăbite la ferestrele camerelor.
„Siguranța este aproape inexistentă în căminele Universității București, deoarece gratiile

camerelor de cămin pot fi ușor îndepărtate din exterior, gardurile care delimitează campusul sunt de slabă calitate, iar accesul persoanelor din exterior nu este regulat sau controlat”, conform aceleiași surse.

Reprezentanții ASUB transmit că au înaintat către Consiliul de Administrație și către Senatul Universității din București „dovezi foto-video” ale acestor probleme.

Căminele Groazei ale Universității București reprezintă o sursă de rușine pentru valorile de excelență promovate de instituție, evidențiind în același timp ipocrizia responsabililor. ASUB își dorește un mediu sigur pentru studenți, în care aceștia să se poată dezvolta fără teama de a-și pune în pericol integritatea fizică și materială”, conchid cei de la Asociația Studenților din Universitatea din București.

author avatar
Andrei Coman
285 afisari

6 COMENTARII

  1. In epoca trecuta nu era asa ,deci democraticii astia care au venit sunt mai rai.daca nici spitale nu sunt,nici camine ,nici strazi ce rahat faceti ba in tara asta in afara de furat si dat la straini???

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger