AcasăGala Premiilor Gopo 2014: Regizorul Tudor Panduru, premiul pentru “Tanara Speranta”

Gala Premiilor Gopo 2014: Regizorul Tudor Panduru, premiul pentru “Tanara Speranta”

Luni seara are loc cea de-a opta editie a Premiilor Gopo, “Oscarurile cinematografiei romanesti”. 5 filme remarcabile, printre care “Pozitia Copilului” si “Cainele japonez” sunt nominalizate la trofeul anului. Gala este prezentata de Amalia Enache si Radu Iacoban.

Editia din 2014 a premiilor Gopo, cele mai importante din cinematografia romaneasca, care este difuzata pe Pro Cinema, si-a anuntat luni nominalizatii. La categoria cel mai bun film, se afla printre nominalizati si “Pozitia Copilului”, filmul care a primit Ursul de Aur la Berlin in 2013.

Amalia Enache si actorul Radu Iacoban, gazdele evenimentului in aceasta seara, au deschis Gala in jurul orei 20.00. “Azi sarbatorim filmul romanesc, care merita stralucirea voastra, cei care faceti filme si continuati sa reprezentati cu mandrie Romania”, a zis Amalia Enache in deschidere.

Primul premiu oferit a fost cel pentru machiaj, nominalizatii pentru cel mai bun machiaj fiind prezentati de Aylin Cadar, iar premiul Gopo pentru cel mai bun machiaj si cea mai buna coafura le-a revenit Cristinei Temelie si Anastiei Mateiu, cu filmul “Domnisoara Christina”.

Castigatorul premiului pentru cele mai bune costume, Maria Miu, cu filmul “Domnisoara Christina”, a fost anuntat de Alexandru Ciucu. Premiul pentru Tanara Speranta a fost desemnat Tudor Panduru, regizorul de imagine al filmului “Brigada Neagra”. “Multumesc tuturor pentru sustinere si pentru acest premiu”, a spus Panduru, la primul sau premiu Gopo

Adrian Titieni a prezentat castigatorul premiului pentru cel mai bun documentar, “Experimentul Bucuresti”, in regia lui Tom Wilson. “Multumesc juriului. A fost un film fara buget si fara casa de productie, le multumesc celor care m-au ajutat sa fac acest documentar”, a spus regizorul.

Foto: procinema.ro

author avatar
Alina Costache