AcasăNewsGala Oscar 2020: cea mai slabă audienţă din istorie

Gala Oscar 2020: cea mai slabă audienţă din istorie

Transmisiunea televizată a celei de-a 92-a gale de decernare a premiilor Oscar a înregistrat cădere liberă faţă de anul trecut, fiind urmărită de doar 23,6 milioane de telespectatori din Statele Unite ai postului ABC. În 2019, spectacolul decernării celor mai prestigioase premii cinematografice de la Hollywood a atras în faţa micilor ecrane 29,6 milioane de telespectatori, după ce înregistrase un minim istoric de 26,5 milioane de telespectatori în anul precedent.

Gala din 2020, ce a avut o durată de peste trei ore şi jumătate, a fost lentă şi cu sincope şi  nu va rămâne în memoria publicului. Pentru al doilea an consecutiv, organizatorii au decis să renunţe la un prezentator principal, sperând să reediteze astfel succesul din 2019, însă prestaţiile vedetelor care au urcat pe scenă pentru a spune glume şi a deschide plicurile cu numele câştigătorilor au fost în mare parte anoste şi chiar dezamăgitoare.  “Show-ul de anul acesta a părut să fie „gol”  spune James Poniewozik de la The New York Times, în timp ce criticul  Hank Stuever (The Washington Post) îl numeşte “Oscar pe pilot automat”. Regizorul sud-coreean Bong Joon-ho cu “Parasite”, cel ma bun film, „a reuşit să evite ca gala 2020 să se numere printre cele mai proaste din istoria Oscarurilor”, au scris jurnaliştii de la site-ul IndieWire.   Chiar dacă a fost prima oară când un film într-o limbă străină câștigă cel mai râvnit titlu al cinematografiei americane, n-a fost un motiv suficient pentru a stârni interesul publicului.  Déjà vu” şi în privinţa prestaţiilor muzicale (între Randy Newman şi Elton John) –  „au semănat cu toate galele Oscar pe care aţi putut să le vedeţi pe parcursul ultimelor două sau trei decenii”, scrie The Washington Post. Suntem departe de 2014, când audienţa galei Oscar  depăşea 43 de milioane de telespectatori, iar scăderile se înregistrează şi la  celelalte ceremonii de decernare a unor premii importante – Golden Globes, Grammy Awards etc. Pe de altă parte, audiențele TV ale evenimentelor transmise live au scăzut semnificativ în ultimii ani, odată cu boom-ul serviciilor de streaming.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
339 afisari

3 COMENTARII

  1. Din cauza netului si smarttvului In Romania audienta tv a scazut cu un miliom de oameni ceea ce inseamna mai putini consumatori mai putina publicitate consumata deci si mai putini bani cam cu 20%.Probabil ca o sa fie si mai rau din cauza aparitie strimingului. Adica eu iau un post nu stiu tvr si il transmit online. Fiecare il ia ocolind orice plata…

  2. Sau imi fac cont fals si cu o camera transmit live HBO pe FB… atunci orice gospodar urmareste un meci de baschet? moca.

  3. Acum trebuie sa fim reali si sa recunoastem ca, calitatea filmului american a scazut. Scenarii nepricepute, violenta excesiva sau roluri care nu conving îndepărtează publicul. Ultimul film care mi-a placut a fost Razboiul Stelelor. Probabil unde s-a vazut mana domnului Lucas la scenariu din munca domnului director J. J.. In rest…

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger