AcasăNewsGaitele Americii, actul trei

Gaitele Americii, actul trei

Universitatea din Nevada (Las Vegas) a fost terenul de lupta unde au fost asteptati, ieri seara, candidatii democrat si republican pentru a treia si ultima confruntare televizata.

Un miliardar ticnit si o politiciană carieristă: altceva nu au găsit alegătorii

A fost stabilit ca formatul emisiunii (aproximativ 90 minute) sa fie divizat in sase segmente consacrate urmatoarelor teme: datoria publica si marile programe sociale, imigratia, economia, Curtea Suprema, punctele fierbinti ale actualitatii internationale si aptitudinea de a exercita functia prezidentiala. Moderator, Chris Wallace (69 de ani), reputat jurnalist de politica al statiei Fox News. Prima dezbatere Trump-Clinton (26 septembrie) a avut o audienta de 84 milioane de telespectatori, a doua (9 octombrie), 66,5 milioane. Trump a inceput cu un serios handicap ultimul sau meci cu Hillary. Scandalurile sexuale din ultimele doua saptamani l-au costat scump in sondaje. Saltata pe un val de popularitate tot mai mare in randul femeilor si minoritatilor, Hillary a fost creditata cu 46% din intentiile de vot contra 39% pentru Trump. Observatorii se asteptau ca dezbaterea sa nu difere prea mult de ultimele doua, cand ambii candidati au avut discursuri simpliste, atacuri reciproce, un vocabular si o gramatica departe de nivelul cerut unui viitor sef de stat.

Obama: Inceteaza sa te smiorcai

Presedintele SUA l-a atacat dur pe Donald Trump, afirmand ca este prima data cand vede un candidat la Casa Alba incercand sa discrediteze o alegere inainte de aceasta sa aiba loc. ”Daca incepi sa te smiorcai inainte ca meciul sa se incheie si sa dai vina pe altii cand pierzi, atunci nu ai ce trebuie pentru a ocupa postul. Il sfatuiesc pe Trump sa inceteze sa se vaite si sa-si apere opiniile pentru a obtine voturi”, a declarat Obama.

Va fi un nou Brexit

Insa Trump, aflat la un miting in Colorado, a ramas surd la aceste remarci, ba chiar a afirmat ca 1,8 milioane de persoane decedate se afla pe listele electorale, atacand-o iar pe Hillary Clinton: ”Este cea mai corupta persoana care a fost prezentata vreodata la alegerile prezidentiale. Ei (democratii) vor sa incerce sa trucheze alegerile ”. ”La puscarie!”, au strigat sustinatorii magnatului. ”Istoria ne observa, asteptand sa vada daca vom fi la inaltimea acestui eveniment. Vom fi”, a lansat Trump. ”Va fi un nou Brexit”, a promis miliardarul, referindu-se la rezultatul surpriza al referendumului din iunie din Marea Britanie.

WikiLeaks, cosmarul lui Hillary

Directorul de comunicare a lui Hillary, Jennifer Palmieri,  a declarat ca doamna Clinton ”astepta cu nerabdare dezbaterea finala”. ”Trump crede ca strategia pamantului parjolit ne va scadea voturile insa ea va avea ca rezultat o si mai mare motivare a alegatorilor nostri”, a adaugat ea. Insa acest final de campanie a adus isi revelatii jenante pentru fosta Prima Doamna. Mii de e-mailuri ale presedintelui de campanie John Podesta au fost piratate de WikiLeaks si publicate in fiecare zi. Ele aratau strategii de campanie, controlul extrem exercitat de Hillary, legaturile acesteia cu Wall Street, via discursurile platite regeste.

Bill Gates si Tim Cook, pe lista vicepresedintilor

Tot documentele WikiLeks aratau ca PDG-ul Apple, Tim Cook, si fondatorul Microsoft, Bill Gates, figurau pe lista candidatilor democrati la postul de vicepresedinte al SUA. Lista in chestiune a fost intocmita in martie si pe ea mai figurau fostul primar al New Yorkului, Michael Bloomberg, PDG-ul Starbucks, Howard Schultz, PDG-ul Coca-Cola, Muhtar Kent si senatorul Bernie Sanders, care rivaliza cu Hillary Clinton pentru investitura democrata.

Meciul pe statui

Dupa ce o statuie care-l reprezenta pe Donald Trump, deloc magulitor, in costumul lui Adam , a fost plimbata prin New York, de acelasi tratament s-a bucurat si rivala democrata.

Supermodele pentru Casa Albă...

O statuie a lui Hillary, cu proportii grotesti, cu camasa desfacuta si avand copite a fost postata in apropierea statiei de metrou Bowling Green. ”Opera”, realizata de tanarul sculptor Anthony Scioli, i-a socat pe gardienii moralei care au daramat-o la trei ore de la instalare. Politia a intervenit, i-a potolit pe moralisti si i-a cerut lui Scioli sa demonteze statuia, artistul neavand autorizatie sa o expuna.

Malik Obama voteaza cu Trump

Frate-frate dar votul e pe bani

Fratele vitreg al presedintelui SUA a fost invitat special de Donald Trump sa asiste la dezbaterea de ieri seara, in calitate de sustinator al republicanului. ”Sunt foarte bucuros sa asist la dezbatere. Trump poate face iar din America o tara mareata”, a declarat Malik, care este cu trei ani mai mare ca Barack, s-a nascut in Kenya, este cetatean american si locuieste in Washington, in districtul Columbia. Trump a declarat ca vrea sa-l intalneasca pentru ca ”intelege mai bine situatia din SUA decat fratele sau”.

author avatar
Tudor Borcea
335 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger