AcasăNewsGAFA secolului in arhitectura: Cladire de 47 de etaje fara... ascensor!

GAFA secolului in arhitectura: Cladire de 47 de etaje fara… ascensor!

Un zgaraie-nori de 47 de etaje, cu o inaltime de 200 de metri, conceput cu scopul de a ajunge cea mai inalta cladire rezidentiala din Europa, a fost proiectata fara… ascensor.

Desi a fost construit in proportie de 94% si mai sunt doar cateva luni pana la terminarea cladirii, Turnurile InTempo din Benidorm, un oras din provincia Alicante, Spania, cu 47 de etaje, nu au lift pentru ca dezvoltatorii si echipa de proiectare nu au inclus un lift in proiect, noteaza nydailynews.com.

Mai ciudat de atat este faptul ca imobilul este dotat cu lift pentru primele 23 de etaje , insa de la acest nivel in sus exista doar scari, iar in cladire nu mai este disponibil spatiu pentru includerea unui alt echipament de ascensor. Cladirea va fi terminata in luna decembrie a acestui an.

Mai mult, in ultimele saptamani, echipa de proiectare a demisionat pentru neplata salariilor, desi ultimele opt etaje din proiect, care au rolul de a uni cele doua turnuri, au ramas incomplete.

Cu o concentratie mare de zgarie-nori, orasul Benidorm este cunoscut drept ”New York-ul Mediteranei” si atrage anual zeci de mii de turisti dornici sa faca plaja si sa se bronzeze.

Foto: intempobenidorm.com

author avatar
Alina Costache
3.529 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger