AcasăNewsGaddafi s-ar retrage daca fiu-sau e lasat sa candideze

Gaddafi s-ar retrage daca fiu-sau e lasat sa candideze

Saif al Islam, un Gaddafi mai mic

Liderul libian Muammar Gaddafi s-a oferit sa renunte la putere daca fiului sau Saif al-Islam i se va permite sa participe la alegerile viitoare, sustine cotidianul rus Kommersant, citand o sursa de „nivel inalt” de la Kremlin, relateaza Daily Mail, in editia electronica.

Saif al Islam, un Gaddafi mai mic

Este insa improbabil ca aceasta conditie sa fie acceptata de Consiliul National de Tranzitie, „guvernul” rebelilor din Benghazi.

Purtatorul de cuvant al lui Gaddafi, Mussa Ibrahim, a dezmintint informatiile potrivit carora colonelul vrea sa incheie o intelegere. „Gaddafi nu negociaza. Libienii vor muri sa il apere”, a declarat el.

Regimul sustine ca este in contact cu liderii rebeli din strainatate in tari ca Italia şi Norvegia. Dar acestea se refera la incetarea focului, ajutorul umanitar şi inceperea dialogului intre libieni, sustine Ibrahim.

Saptamana trecuta, Saif a lansat noi amenintari la adresa aliatilor NATO, afirmand ca aceştia vor deveni „tinte legitime”.

Totodata, Curtea Penala Internationala a emis un mandat de arestare pe numele lui Gaddafi şi al fiului sau pentru crime impotriva umanitatii, inclusiv crima şi tortura.

 

author avatar
A.P. Redactor
196 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger