AcasăNewsGabriela Firea vrea castrarea chimica a violatorilor

Gabriela Firea vrea castrarea chimica a violatorilor

Dupa ce sapte indivizi au fost eliberati conditionat, desi au violat o tanara din Vaslui, intreaga opinie publica si-a indreptat atentia asupra cazului respectiv.

Numerosi politicieni au atacat in termeni duri decizia luata de magistrati, iar Gabriel Firea, purtatorul de cuvant al Partidului Social Democrat, a anuntat ca va propune un proiect de lege care sa vizeze castrarea chimica a violatorilor.

Un astfel de proiect de lege a mai fost vehiculat in urma cu mai bine de un an, insa respectivul demers a fost abandonat.

„Drama tinerei din Vaslui ridica serioase semne de intrebare in legatura cu ideea de justitie. Ca si cum violul in sine nu este o trauma suficient de mare pentru a marca pe viata destinul unui om, victima este acum si tinta unei campanii de denigrare dusa de autorii faptei, care au fost eliberati din arestul preventiv.Aceste lucruri ne arata ca ceva este in neregula, pentru ca iata, violatorii nu au niciun fel de teama de repercusiunile faptelor lor, ba dimpotriva, se declara mandri si continua sa-si agreseze victima in alte moduri”, a fost mesajul tulburator transmis de Gabriela Firea.

Purtatorul de cuvant al Partidului Social Democrat a mai declarat ca „este momentul sa inasprim pedepsele pentru astfel de infractiuni, cat si masurile preventive. De asemenea, poate fi considerata oportuna reluarea dezbaterilor in Parlament asupra legii privind castrarea chimica a violatorilor”.

author avatar
Cristi Ionita
226 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger