AcasăNewsGabriela Firea nu-l iartă pe Nicușor Dan, după ce primarul Capitalei a...

Gabriela Firea nu-l iartă pe Nicușor Dan, după ce primarul Capitalei a trecut pe la DNA: ”Plicușor-PUZ-ișor…”

Gabriela Firea nu-l iartă pe Nicușor Dan, după ce primarul Capitalei a trecut pe la DNA: ”Plicușor-PUZ-ișor...” (sursa foto: republica.ro)

Nici vorbă să scape din vedere social-democrata care, până toamna trecută, a ocupat fotoliul de primar al Capitalei recentele săgeți trimise în direcția sa de către actualul edil al Bucureștilor, Nicușor Dan, înaintea vizitei acestuia la DNA.

”Hoțul strigă hoții! Plicușor-PUZ-ișor, frățiorul interlopului Câine, are tupeul să arate cu degetul! Nimic pentru bucureșteni, totul pentru gașca lui! Cine sapă groapa altuia…”, stă scris pe pagina de Facebook a Gabrielei Firea, ca reacție la mesajul pe care îl transmisese Nicușor Dan, când a anunțat, în prima parte a zilei, că se va prezenta, joi, la DNA.

foto: captură Facebook

Și anume a faptului că primarul Dan scrisese, pe aceeași rețea de socializare, următoarele: ”Printre persoanele pe care le consider vinovate și împotriva cărora am făcut această plângere se află fostul primar general Gabriela Firea și fostul arhitect-șef al Capitalei, Ștefan Dumitrașcu.

Am arătat în acea plângere că PUZ Sector 3 a fost adoptat cu încălcarea mai multor prevederi legale, dar și faptul că acest PUZ încalcă dreptul bucureștenilor la un mediu sănătos” – DETALII AICI.

Nicușor Dan, audiat ca martor

De altfel, până să ajungă să dea ochii cu procurorii DNA, actualul edil al Capitalei a făcut câteva declarații din apropierea sediului Direcției Naționale Anticorupție, cu referire la pângerea depusă în urmă cu doi ani, în privința Planului Urbanistic Zonal (PUZ) Sector 3, când era deputat și vicepreședinte al Asociaţiei „Salvaţi Bucureştiul”.

”Această plângere penală a fost procesată şi eu vin aici în calitate de martor. (…) Am spus că PUZ-urile de sector sunt una din cele mai mari furăciuni care s-au întâmplat în istoria noastră postdecembristă, din două aspecte foarte mari (…) prin faptul că dispar spaţii verzi în condiţiile în care avem o problemă mare de poluare a aerului, cu copii bolnavi, cu vârstnici bolnavi, cu afecţiuni cardiace sau respiratorii. Și doi pentru că apar fenomenul de blocuri între case, în condiţiile în care Bucureştiul e deja un oraş supraaglomerat. (…) Eu vin astăzi să susţin plângerea pe care am făcut-o acum doi ani, la invitaţia procurorilor care au ajuns să studieze acest caz”, a declarat Nicuşor Dan, la intrarea în sediul DNA.

Edilul a adus, totodată, o serie de documente, inclusiv decizia Curții de Justiție a Uniunii Europene, care a condamnat România pentru poluarea din București, cu intenția de a le prezenta la DNA.

536 afisari

4 COMENTARII

  1. Au mai fost unii care au intrat la DNA cu plangeri ,ca martori si au iesit inculpati,ori nu au mai iesit decat cu bratari in deliciul televiziunilor !

  2. Acest neica nimeni e un borfas ordinar,DNA se intereseaza doar ce face PSD dar nu si ce fac jegurile PNL -#REZIST !

  3. fa ceva nicusoare lasa sapaturile dupa greselile altora ca nu e timp e pandemie , nebunie si mare foamete dupa masurile tale!!!!!!!

  4. Inteleg lupta politica,dar nu in dauna cetateanului, platitor de taxe.Prin blocajul creat de noul primar,au ramas santiere abandonate care in decembrie 2020 erau gata de finalizare.Ex.pasajul suprateran de la D-na Ghica,care in prezent,alaturi de pandemie provoaca mult disconfort bucurestenilor.Lucrarea a INCEPUT SA SE DEGRADEZE,marind costurile finalizarii.E o bataie de joc.Nu s-a dat nici un termen de finalizare,afisat.Dupa parerea mea este un act de subminare a economiei nationale,subiect de DNA si DIICOT.
    Justificarea ca nu sunt bani, aruncata pe piata de noul primar, nu poate fi luata in considerare,dearece la autorizarea acestei lucrari s-au specificat si sursele de finantare iar deturnarea de fonduri,daca a avut loc, este infractiune si ca atare se pedepseste penal.In numele cetatenilor din zona solicit reluarea de urgenta a lucrarilor,in termen de 10 zile,dupa care voi face plangere penala impotriva Primariei Generale (primarul si consiliul local).

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger