AcasăNewsGabriela Firea aruncă bomba! Care e adevărata populaţie a Bucureştiului şi de...

Gabriela Firea aruncă bomba! Care e adevărata populaţie a Bucureştiului şi de ce scenariul roşu nu se aplică

Gabriela FireaGabriela Firea aruncă bombă! Care e adevărata populaţie a Bucureştiului şi de ce scenariul roşu nu se aplică / foto: playtech.ro

Bucureștiul a trecut, duminică, de pragul de 3 cazuri la mia de locuitori și ar putea să intre în scenariul roșu. În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 3.920 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), în toată ţara, acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Astfel, Bucureștiul a depășit, duminică, 18 octombrie, rata de 3 la 1000 de locuitori, în ceea ce privește incidența cumulată a cazurilor de infectări cu Covid-19 la nivel județean, în ultimele 14 zile. Potrivit datelor anunțate duminică, 18 octombrie 2020, de către Grupul de Comunicare Strategică, Bucureștiul a înregistrat o incidență a cazurilor de Covid-19 de 3,02.

Ministrul Educației, Monica Anisie, are luni dimineață, la ora 8.00, la sediul ISMB, o ședință cu toți inspectorii școlari de sectoare din București, pentru realizarea planului de măsuri, în vederea trecerii școlilor în scenariul roșu.

Gabriela Firea dezvăluie numărul real de bucureșteni

Gabriela Firea a precizat că populația Bucureștiului este mult mai numeroasă decât cea anunțată de autorități, de 2,2 milioane de locuitori. Actualul edil al Capitalei spune că populația reală este de aproape 3,5 milioane.

„Scenariul roșu nu se poate aplica, atâta vreme cât rata de infectare se raportează la o cifră a populației de acum 10 ani, care nu mai este de actualitate. Prefectul este în concediu, nu putem noi convoca Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență.

Politicienii preferă să se îmbolnăvească toți elevii, toți părinții, toți bunicii, toți nepoții doar ca să nu închidă școlile, pentru că un sondaj făcut relevă că peste 70% din părinți nu vor să se închidă școala”, a declarat Gabriela Firea la postul Antena 3.

Câte persoane locuiesc în Capitală

Populația rezidentă și populația după domiciliu sunt doi indicatori la care se raportează autoritățile pentru a calcula rata de infectare cu coronavirus pe județe și pe localități, iar atunci când aceasta depășește un anumit prag intervin cu diferite restricții care să limiteze răspândire virusului.

Institutul Național de Sănătate Publică (INSP) se raportează la populația rezidentă, însă Guvernul ține cont de populația după domiciliu. Din această cauză, marți au existat informații contradictorii în legătură cu rata de infectare în București.

Datele privind populația sunt furnizate de Institutul Național de Statistică (INS), pentru data de 1 ianuarie 2020. Astfel, potrivit INS, Bucureștiul avea la 1 ianuarie o populație rezidentă de 1.832.883 și o populație după domiciliu de 2.151.665.

Institutul Naţional de Sănătate Publică anunţase zilele trecute două cifre în ceea ce privește rata de infectare cu Covid-19 la nivelul Capitalei. Astfel, specialiștii INSP au raportat două cifre – una raportată la populația rezidentă (3,11) și una la populația după domiciliu (2,65).

author avatar
Andreea Vlad
848 afisari

2 COMENTARII

  1. Astia pluseaza ca la licitatie nr.cetatenilor bucuresteni.A zis INSP ca sunt vreo 2.35 mil, a venit prefectul a zis ca sunt 2.5-2.6 mil , vine jurnalista Firea si aproximeaza din ochi vreo 3.5 mil.Maine prefectul va spune ca sunt 4 mil.si ca inca nu s a atins rata de 3.00.
    Orice doar sa se poata vota in 6 dec.
    Sunt multi care tranziteaza Bucurestiul.Sunt multi „flotanti”.Asta nu inseamna cetateni bucuresteni.E posibil si multi „covizi ” nedepistati ….

  2. sa si bage undeva orban si cu arahat scenariul rosu ca daca au ei rata de trei la mie doar in Bucuresti de ce nu raporteaza corect la nivel national cifrele !!!!!!voi va auziti ba cand vorbiti si mai ales cand calculati ca ati adus oamenii la disperare si la foamete prin inchiderea locurilor de munca . dati va ba demisia pt incompetenta.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger