AcasăNewsGabriel Oprea: "Romania voteaza impotriva cotelor obligatorii de imigranti"

Gabriel Oprea: „Romania voteaza impotriva cotelor obligatorii de imigranti”

Gabriel Oprea, ministrul Afacerilor Interne, a participat, duminica dimineata, la o ceremonie organizata cu ocazia Zilei Pompierilor.

Vicepremierul a vorbit, cu aceasta ocazie, si despre criza imigrantilor. Oprea, care va participa, luni, la Consiliul de Justitie si Afaceri Interne, de la Bruxelles, a anuntat ca va vota impotriva cotelor obligatorii de imigranti.

„Am un mandat foarte clar din partea presedintelui Klaus Iohannis, a premierului Victor Ponta, din partea Guvernului, pe care il voi spune acolo cu modestie, dar si cu demnitate. Romania isi respecta angajamentele initiale de a primi 1.785 de imigranti. Atat este capacitatea statului roman in momentul de fata. Si, bineinteles, de a vota impotriva cotelor obligatorii”, a afirmat Gabriel Oprea.

Ministrul Afacerilor Interne se lauda ca „peste 40.000 de militari si-au facut datoria fata de comunitatea internationala, de NATO. De aceea Romania, ca tara NATO, este respectata de partenerii nostri. In Uniunea Europeana am dovedit ca suntem seriosi, profesionisti. Romania, intr-un context complicat de securitate, mai ales in regiunea de est, la granitele tarii, dar si in Europa, in care exista foarte multa insecuritate, a dovedit ca este o tara sigura care apara 2.070 de km ai granitei Uniunii Europene”.

author avatar
Cristi Ionita
93 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger