AcasăNewsGabriel Oprea, desemnat ardeleneste in fruntea Guvernului

Gabriel Oprea, desemnat ardeleneste in fruntea Guvernului

Propus de Victor Ponta pentru preluarea interimatului in functia de premier, Gabriel Oprea a preluat fraiele Guvernului dupa ce presedintele l-a fiert o zi intreaga.

 

Presedintele care l-a tinut o zi intreaga pe jar pe Gabriel Oprea

Decis sa se dedice doar recuperarii sale fizice in viitorele 28 de zile, premierul Victor Ponta i-a propus sefului statului sa-l numeasca interimar pe Gabriel Oprea. In scris, deoarece Ponta nu mai vorbeste cu Klaus Iohannis de cand  acesta ”a decis sa fie presedintele PNL, si nu presedintele Romaniei si a iesit la televizor sa spuna sa plece Ponta si sa vina Guvernul PNL”. Dupa o seara intreaga de despicat firu-n patru pe tema (ocazie cu care Traian Basescu si Monica Macovei au acuzat existenta unui ”blat” intre Ponta si Iohannis), seful statului a surprins lumea negrabindu-se sa accepte rocada. Dimpotriva, dupa o discutie tete-a-tete Iohannis – Oprea, seful statului a decis sa-i ceara premierului proaspat operat sa-i prezinte acte medicale suplimentare din care sa reiasa, ”in mod concret”, ca se afla in imposibilitatea exercitarii mandatului.

Generalul ajuns premier in urma unei partide de baschet

”Un concediu petrecut in Turcia nu justifica interimatul” si ”este operat la genunchi, nu la cap” – se spune ca ar fi fost concluziile vehiculate, ieri la pranz, prin ograda Cotrocenilor. Culmea este ca la scurt timp dupa aceea, cand nimeni nu ar mai fi pariat pe numirea lui Gabriel Oprea in locul lui Ponta, un comunicat dat de Cotroceni a anuntat sec ca vicepremierul a devenit prim-ministru in toata regula: ”Presedintele Romaniei, domnul Klaus Iohannis, a semnat luni, 22 iunie a.c., Decretul de desemnare a domnului Gabriel Oprea ca prim-ministru interimar al Guvernului Romaniei, pe perioada imposibilitatii exercitarii atributiilor de prim-ministru de catre domnul Victor-Viorel Ponta”. Probabil ca, intre timp, Iohannis s-o fi convins ca Ponta gandeste cu genunchiul …

author avatar
Simona Badulescu
948 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger