AcasăNewsGabriel Berca, inhatat de DNA

Gabriel Berca, inhatat de DNA

Gabriel Berca va fi prezentat judecatorilor pentru emiterea unui mandat de arestare preventiva

Fost ministru al Internelor si fost consilier prezidential, Gabriel berca a fost retinut, ieri, de DNA Bacau intr-un dosar de trafic de influenta. Berca este acuzat ca ar fi primit 180.000 de euro de la un om de afaceri pentru a interveni la membri ai Guvernului pentru alocare de fonduri.

Gabriel Berca va fi prezentat judecatorilor pentru emiterea unui mandat de arestare preventiva

Gabriel Berca a fost chemat la audieri, ieri dimineata, la DNA Bacau, si a iesit incatusat, fiind suspectat de fapte trafic de influenta care ar fi fost comise in perioada 2010-2012, in cauza fiind in atentia anchetatorilor si fostul deputat Mihai Banu.

Ajutat de fostul deputat Mihai Banu

Concret, anchetatorii sustin ca, prin intermediul lui Mihai Banu,  fostul senator Gabriel Berca a pretins de la omul de afaceri Viorel Rusu si a primit, atat pentru sine cat si pentru partidul din care facea parte, in mai multe transe, peste 180.000 de euro. In schimbul banilor, Berca, in calitate de senator si presedinte al organizatiei judetene Bacau a Partidului Democrat Liberal, ar fi promis ca va interveni pe langa membri ai Guvernului din acea perioada, in vederea alocarii unei sume de bani Primariei comunei Ardeoani, judetul Bacau, necesara achitarii lucrarilor de constructie, in valoare de aproximativ 5,6 milioane de lei, executate de firma omului de afaceri, in beneficiul comunei. Gabriel Berca a fost consilier prezidential in mandatul lui Traian Basescu si ministru al Internelor in Guvernul Ungureanu. La inceputul lunii iunie, UNPR anunta ca fostul ministru de Interne Gabriel Berca s-a inscris in formatiune. Berca a fost membru PMP, vicepresedinte pentru regiunea Nord-Est, iar anterior a fost in PDL.

author avatar
Andrei Coman
298 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger