AcasăNewsGabi Oprea a intrat pe felie cu furnizorii de paine ai Armatei

Gabi Oprea a intrat pe felie cu furnizorii de paine ai Armatei

Niciodata in lumea asta, mai ales in vremuri potrivnice cum sunt cele din Romania zilelor noastre, ofiterii de la intendenta nu prea au fost din cale afara de iubiti de catre restul camarazilor de la alte arme.

Iar inainte de a fi ministru al Apararii, general cu mai multe stele decat toata galaxia noastra, aparator al interesului national, pilot de incercare la sol pentru avioanele second hand americane, omul partid si romanul cu cel mai lung CV lipit pe usa apartamentului, Gabi Oprea asta a fost. Tanar ofiter de intendenta, dar, ce-i drept, unul extrem de apreciat pentru ca facea mereu rost de bere rece, pe care o plasa clientilor smecheriti ai Strandului MApN de pe Floreasca. Si va ramane cu siguranta in analele istoriei ca ministrul care a trecut Armata Romana pe paine toast feliata.

Ultima reduta

Convoaiele militare trimise prin tara pentru bifarea unor exercitii si aplicatii ce trebuie musai raportate credulilor parteneri din NATO pleaca si cu doua zile inainte, bietii oameni stiind ca motoarele antice si de demult pica la fiecare suta de kilometri si sunt tot mai greu de reparat. In acest timp insa, afacerile cu Armata infloresc pe zi ce trece, Ministerul Apararii parand a ramane ultima reduta asaltata de catre afaceristii ce au prosperat de pe urma combinatiilor derulate cu statul roman. Astfel, licitatiile organizate de fiecare unitate militara se tin lant, iar nivelul de trai al cadrelor MApN ar trebui sa fie unul tot mai prosper. Asta cel putin daca ar fi sa ne luam dupa contractele semnate. Pentru ca, mai nou, toata lumea se inghesuie ca sa participe la aceste licitatii, existand inclusiv intreprinzatori ca Marian Alecu, fostul manager de la Mc Donald, care s-a pus pe construit popote faraonice pentru a asigura hrana a mii de soldati.

Unde-i varza de altadata?

Nu exista  „absolvent” de scoala barbatiei care sa nu regrete, cu siguranta, un singur lucru din vremea in care era „pifan”: mancarea la cazan. Insa pentru ofiterii sau sergentii angajati din ziua de astazi, celebra fasole sau varza militara au ajuns un adevarat lux, fiind imposibil de gasit pe meniul actual al structurilor Armatei Romane. Una care se hraneste numai cu feluri deosebite, pornind de la produse fine de patiserie si mergand pana la „vedetele” lanturilor fast food, servite nu in gamele de aluminiu, ci in casolete ecologice si cu tacamuri de unica folosinta. Parca doar cadrele SRI par ceva mai mofturoase la mancare, in rest soldatii batandu-i de departe la rasfatul culinar pana si pe parlamentari, a caror celebra cantina poate fi catalogata o adevarata bodega fata de ce se gaseste pe lista de bucate a militarilor. Sau cel putin de ce apare prin hartogaraie… Iar poftele gastronomice ale sefilor Armatei au trezit si interesul unor procurori anticoruptie, atrasi nu atat de mirosul apetisant, cat de scandalurile declansate de protagonistii nemultumiti ca au pierdut niscai contracte de furnizare de alimente si hrana gatita pentru unitatile MApN.

Pe cand piscoturi cu sampanie?

Astfel, in urma anumitor contestatii si a altor vorbe aruncate in stanga si in dreapta, s-a putut afla ca, mai nou, Armatei Romane ii stau dumicatii de franzela in gat si ofiterii responsabili cu achizitiile si-au trecut catanele doar pe paine toast feliata. Bineinteles, cumparata pe bani grei, cu indeplinirea tuturor prevederilor legale. Dar problema care se pune este daca nu cumva erau mai bune niscai transportoare blindate pe bune, ci nu doar in acte, ca sa nu mai moara ca mustele bietii militari plecati in Afganistan ca sa castige o paine mai alba pentru familiile lor. Ca doar nu s-au dus carne de mici pentru talibani ca erau satui de traiul bun de acasa. Pentru ca, si daca inlocuiesc painea neagra si ceaiul cu bromura cu piscoturi si sampanie, capii Armatei tot nu le asigura un trai mai bun subalternilor… Numai ca, mai prevazatoare decat masochista conducere a Ministerului de Interne, cea a Apararii nu s-a grabit sa infiinteze si ea o DGA militara…

author avatar
Catalin Tache
2.095 afisari

1 COMENTARIU

  1. Domnule Tache, de ce nu ne spuneti si unde au disparut portiile de mancare, timp de doua zile, de la hotelurile Topaz, Safir si Agat de pe litoral, pe care domnul Oprea le administra din partea M.Ap.N in regim de tabara militara, prin anul 1990? Toata lumea care a nimerit in acea perioada la mare isi aduce aminte ca s-a mancat peste in nestire, nu altul decat cel braconat de ofiterasul Oprea din balta de la Limanu.
    Si mai spuneti-ne cum a cumparat, scara cu scara, blocul din imediata vecinatate a ISU Bucuresti, Calea 13 Septembrie colt cu Trafic Greu, spunand ca e investitia lui Puiu Iordanescu, marele lui prieten, ca el nu are bani.
    Si mai spuneti-ne din ce motive Adrian Nastase l-a botezat „Generalul Leguma”?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger