AcasăNewsFurtunile au produs pagube în mai multe județe din țară: zeci de...

Furtunile au produs pagube în mai multe județe din țară: zeci de copaci doborâți de vânt, mașini avariate – VIDEO

sursa foto: Facebook/Meteoplus

Nu doar căldura a dat mari bătăi de cap în mai multe zone din țară, ci și vijeliile au cauzat probleme în câteva județe. A fost nevoie de intervenția pompierilor pentru îndepărtarea urmărilor episoadelor de vreme severă de seara trecută.

Zeci de copaci au fost doborâţi de vântul puternic, în timpul furtunilor de marţi seară, în judeţele Satu Mare, Harghita, Arad şi Mureş, pompierii intervenind pentru îndepărtarea acestora, potrivit news.ro. Mai mult, au fost avariate autoturisme.

ISU Satu Mare a anunțat că judeţul a fost vizat, marţi, de două avertizări meteorologice, una Cod portocaliu şi una Cod roşu, de furtuni, fiind trimise două mesaje de avertizare prin Sistemul Ro-Alert.

Copaci căzuți pe autoturisme, pe carosabil și pe fire de electricitate

În urma manifestării fenomenelor meteorologice periculoase avertizate, în dispeceratul ISU Satu Mare au fost primite 99 de apeluri care sesizau efecte ale acestora. Solicitările de intervenţie până la această oră se împart în 54 de copaci căzuţi pe autoturisme, carosabil, fire de electricitate, 29 operaţiuni de degajare a unor elemente de construcţie (acoperişuri de tablă şi ţigle parţial desprinse), 6 autoturisme avariate, 10 cabluri de electricitate şi stâlpi căzuţi”, a precizat sursa citată.

Au fost mobilizați peste 40 de pompieri militari, cu 15 autospeciale de intervenţie. Într-un interval de circa trei ore, în judeţ, pompierii Detaşamentului de Pompieri Satu Mare, sprijiniţi de forţe ale Detaşamentului de Pompieri Carei, precum şi Serviciile voluntare pentru situaţii de urgenţă din localităţile Ardud, Beltiug, Vetiş, Lazuri au desfăşurat 58 de misiuni.

Conform sursei citate, nu au existat persoane rănite.

Și în județul Harghita pompierii militari au intervenit, marți seară, pe DN 13B, între Bucin şi Praid, pentru degajarea unor copacilor căzuţi pe carosabil, din cauza furtunii.


Totodată, au fost și intervenții ale pompierilor din Odorheiu Secuiesc, pe mai multe străzi din municipiu, unde au fost copaci doborâţi de vânt.

Furtuna a doborât copaci pe carosabil, pe DN 13B

De asemenea, Centrul Infotrafic a anunțat, marți seară, că pe DN 13B, între localitățile harghitene Praid și Gheorgheni, din cauza unei furtuni, mai mulți copaci au căzut pe carosabil, astfel că traficul rutier a fost oprit pe ambele sensuri. S-a acționat pentru degajarea carosabilului.

Și în județul Arad au fost copaci căzuți pe carosabil. Pompierii au intervenit pentru îndepărtarea unui copac căzut pe DJ 792, între localităţile Ineu si Seleuş, iar Serviciile Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă au intervenit pentru degajarea unor copaci căzuţi pe carosabil, în localităţile: Şiştarovăţ, Cuvesdia, Şiria şi Lipova.

Și pompierii din Mureș au acționat în teren. Pompierii militari din cadrul Punctului de Lucru Sovata au intervenit pentru degajarea unui brad căzut pe carosabil, pentru îndepărtarea pericolelor iminente şi a efectelor negative produse de fenomenele meteo periculoase, în vederea deblocării circulaţiei, în localitatea Sovata, pe strada Ghera.

author avatar
Andrei Coman
196 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger