AcasăNewsFurtunile au lasat dezastru in urma lor: un om a murit. Zeci...

Furtunile au lasat dezastru in urma lor: un om a murit. Zeci de locuinte inundate

Vremea rea ce s-a abatut asupra mai multor zone din tara a curmat viata unui om si a trimis pe mana medicilor alte doua persoane. Nu au fost singurele situatii in care salvatorii au intervenit in ajutorul locuitorilor din regiunile asupra carora s-au abatut ploi torentiale, cu vant si descarcari electrice.

Din pacate, tocmai aceste fenomene electrice au ucis un om si au trimis o alta persoana la spital, „cu semne vitale”. S-a intamplat in localitatea mehedinteana Obarsia – Closani, din cate anunta joi reprezentantii Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta.

De asemenea, militarii au intervenit pentru salvarea unui om din localitatea gorjeana Arcani, care a fost surprins de apele in crestere, sub un pod. Persoana a ajuns apoi in grija cadrelor medicale. Totodata, e de mentionat faptul ca o familie cu doi copii a fost evacuata preventiv din gospodaria lor, izolata de ape, si cazata la rude. S-a intamplat intr-o localitate din Caras-Severin.

Vantul a smuls acoperisuri si a pus la pamant copaci

Fenomenele meteo din ultimele 24 de ore au scos pe teren peste 3.300 de pompieri, care au facut eforturi sa inlature efectele fenomenelor meteo aparute la nivelul a nu mai putin de 60 localitati din 13 judete, intervenind cu peste doua mii de mijloace tehnice. Furtunile au lasat urmari in Arges, Bihor, Caras – Severin, Dambovita, Dolj, Gorj, Mehedinti, Olt, Prahova, Salaj, Sibiu, Timis si Valcea.

Atat miercuri, cat si in ursul noptii de miercuri spre joi, pompierii au scos apa ajunsa in 58 de locuinte, 135 de curti si zeci de anexe si subsoluri. Totodata, peste 80 de copaci cazuti pe locuinte, carosabil, masini sau stalpi de curent au fost indepartati.

 

sursa foto: Facebook ISU Caras-Severin

author avatar
Cristina Stefan
110 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger