AcasăNewsFurtunile au facut ravagii in Europa! Cehia si Germania se confrunta cu...

Furtunile au facut ravagii in Europa! Cehia si Germania se confrunta cu adevarate tragedii!

De aproximativ o saptamana nu numai Romania se lupta cu ploile torentiale, Germania, Austria, Polonia, Elvetia si Cehia fiind si ele lovite in plin de puhoaiele de apa.

Cea mai dificila situatie se inregistreaza in Cehia, in jurul capitalei Praga, unde oficialitatile se confrunta cu o situatie cu care nu s-au mai intalnit in ultimii 11 ani.

Este pentru prima data dupa mai bine de un deceniu cand praghezii au trebuit sa blocheze transportul cu metrou, tunelurile fiind inundate masiv.

Peste 7.000 de oameni au fost evacuati, iar locuitorilor din afara orasului Praga li s-a transmis clar sa evit orice drum catre Capitala. Chiar si asa, cinci oameni au murit, aproape 300 au fost raniti si alti cel putin cinci sunt dati disparuti.

Situatia este extrem de grea si in Germania, unde armata a pus la dispozitie 1.600 de soldati pentru a salva oamenii din calea apelor.

In Thuringia, peste 7.000 de oameni au petrecut noaptea de duminica spre luni in adaposturi improvizate, iar in Bavaria, peste 20.000 de pompieri si alti angajati ai fortelor de ordine se chinuie sa protejeze pe cat posibil orasele Passau si Rosenheim, unde s-a decretat „stare de urgenta”. Din pacate, si aici s-au inregistrat morti si raniti.

Cel putin patru persoane au murit in Austria, fiind surprinse de o alunecare de teren langa Salzburg. Mii de sinistrati s-au inregistrat in Austria, Elvetia, Polonia, Ungaria si Slovacia.

Meteorologii nemti au precizat ca Germania nu s-a mai confruntat cu asemenea ploi in ultimii 50 de ani. Orientativ, in sudul Germaniei, in ultimele trei zile au cazut peste 400 de litri de precipitatii pe metrul patrat.

author avatar
Cristi Ionita
636 afisari
Zenville

Ultimele știri

Campania electorală pentru Primăria Capitalei, „aruncată în aer”! Cătălin Cîrstoiu, vestea momentului. Ce se întâmplă luni

Cătălin Cîrstoiu ar putea ieşi din cursa pentru Primăria Capitalei. Coaliţia PSD-PNL trebuie să ia urgent o decizie în privinţa candidatului comun.Acuzaţiile de incompatibilitate...

Irakul, atacat la o bază militară unde s-ar afla paramilitari pro-Iran. Ce spun Israel și SUA despre bombardamente (VIDEO)

Au fost explozii în Irak, azi-noapte, în apropiere de Bagdad, la o bază militară. Acolo s-ar fi aflat trupe ale armatei și foști paramilitari...
proger