AcasăNewsFurtuni in intreaga tara: COD GALBEN de vreme rea

Furtuni in intreaga tara: COD GALBEN de vreme rea

Furtuni si ploi in intreaga tara, incepand de duminica seara. CODUL GALBEN de vreme rea emis astazi de meteorologi va fi valabil pana marti dimineata.

(foto: jurnaluldebuzau.ro)

Furtunile si ploile vor pune stapanire pe majoritatea regiunilor tarii incepand de duminica, orele 21, cand intra in vigoare avertizarea COD GALBEN emisa de meteorologi. Sunt anuntate intensificari puternice ale vantului, instabilitate atmosferica, dar si o racire accentuata a vremii, in intervalul 26 august, ora 21 – 28 august, ora 09.

De la temperaturi caniculare, trecem rapid la umbrele si pelerine de ploaie, pentru ca, incepand cu seara de duminica seara se strica vremea. Furtunile se vor face simtite intai in nord-vest, apoi in restul tarii, intreaga harta a Romaniei fiind cuprinsa de CODUL GALBEN de vreme rea. Vantul va bate cu putere, avand aspect de vijelie, cu viteze la rafala de 50 – 70 km/h, dar si de peste 80 km/h, in regiunile extracarpatice si la munte, anunta specialistii administratiei Nationale de Meteorologie.

Furtunile vor fi insotite de frecvente descarcari electrice, averse ce vor avea si caracter torential. Cantitatile de apa ar putea depasi 25…30 l/mp. De asemenea, va cadea grindina. Totodata, meteorologii informeaza in avertizarea COD GALBEN de furtuni si ploi, ca in prima zi a saptamanii viitoare temperaturile vor fi mai scazute decat zilele precedente, vremea fiind mai racoroasa ca de obicei, la final de august.

716 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger