AcasăNewsFurtună în Ploiești. Mai mulți copaci, doborâți de vântul puternic - FOTO/VIDEO

Furtună în Ploiești. Mai mulți copaci, doborâți de vântul puternic – FOTO/VIDEO

sursa foto: Facebook/ Meteoplus

După temperaturile caniculare din ultimele ore, au apărut vijeliile. O furtună s-a abătut, joi după-amiază, asupra municipiului Ploiești.

Vijelia a produs pagube. Mai mulţi arbori au fost puşi la pământ de vântul puternic, joi după-amiază, în timpul furtunii ce s-a abătut asupra zonei centrale a municipiului Ploieşti. Și alte cartiere din oraș au fost afectate de vijelia de joi.

Pompierii au intervenit pentru îndepărtarea copacilor doborâți

Pompierii au ieșit pe teren, pentru a înlătura urmările episodului de vreme severă.

Echipaje de pompieri au intervenit pentru îndepărtarea copacilor doborâți de vânt în timpul furtunii. Potrivit unui bilanț al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Prahova, în mai multe zone din oraş au fost doborâţi cinci arbori şi un stâlp.

De asemenea, vântul puternic a desprins elemente din acoperişuri şi a rupt crengi din copaci.

Din câte se poate observa din imaginile postate pe pagina de Facebook Meteoplus, după vijelia din Ploiești, un autoturism a fost serios avariat după ce un copac a căzut pe mașină. De asemenea, se poate vedea că în zonă a plouat puternic. Iar oamenii au căutat să găsească adăpost pentru a se feri de aversele torențiale.

Mai multe județe se află joi, 11 iulie, sub incidența unei avertizări Cod portocaliu de caniculă și disconfort termic accentuat. Administrația Națională de Meteorologie a anunțat, pentru ziua de 11 iulie, prin intermediul unei avertizări Cod portocaliu, că „în Banat, Crișana, Oltenia, Muntenia, zona continentală a Dobrogei, sudul Moldovei și în vestul și sud-vestul Transilvaniei, valul de căldură se va intensifica și se va extinde.

Va fi caniculă, iar temperaturile maxime vor fi de 36…39 de grade, cu cele mai mari valori în vest și sud. Disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități”.

author avatar
Andrei Coman