AcasăNewsFurtul tablourilor de la muzeul din Rotterdam: Asistentul lui Bote si alte...

Furtul tablourilor de la muzeul din Rotterdam: Asistentul lui Bote si alte cinci persoane trimise in judecata!

Procurorii DIICOT au decis, luni, trimiterea in judecata a suspectilor Radu Dogaru, Eugen Darie, Alexandru Bitu, Olga Dogaru, Petre Condrat – asistentul lui Catalin Botezatu – si, in lipsa, a lui Adrian Procop, in dosarul privind furtul celor sapte tablouri de la muzeul Kunsthal din Rotterdam.

Petre Condrat, asistentul cunoscutului designer autohton, a fost trimis in judecata in stare de libertate, in timp ce Adrian Procop a fost deferit justitiei in lipsa, iar ceilalti patru suspecti vor fi judecati in stare de arest preventiv, potrivit unui comunicat de presa al DIICOT.

Procurorii sustin ca „exista suspiciunea rezonabila” ca Radu Dogaru si Adrian Procop, cu sprijinul lui Eugen Darie, „au constituit o grupare infractionala in scopul savarsirii infractiunii de furt calificat cu consecinte deosebit de grave”

Principalii suspecti, Dogaru si Procop, sunt acuzati ca, in noaptea de 15 spre 16 octombrie 2012, au intrat prin efractie in muzeul Kunsthal din Rotterdam, ajutati de Darie, de unde au furat sapte picturi in ulei si acuarele, valoarea prejudiciului fiind estimata la 18 milioane de euro.

Totodata, Bitu este acuzat ca i-a ajutat pe Dogaru, Darie si Procop in incercarea de a valorifica tablourile furate, dar si ca a intermediat comercializarea operelor de arta, in timp ce Condrat a fost trimis in judecata pentru tainuire. Asistentul lui Botezatu este acuzat ca i-a ajutat pe Dogaru si Darie in valorificarea a doua dintre operele de arta, „cunoscand ca acestea provin din savarsirea unei infractiuni”, au precizat procurorii.

De asemenea, Olga Dogaru, mama lui Radu Dogaru, este acuzata ca ar fi transportat si ascuns tablourile care au fost furate de la muzeul din Rotterdam. Dosarul a fost trimis de DIICOT – Structura Centrala la Judecatoria Sectorului 3 Bucuresti.

author avatar
Alina Costache
339 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger