AcasăNewsFurt de date, după o breşă de securitate la Camera Deputaţilor: „Nu...

Furt de date, după o breşă de securitate la Camera Deputaţilor: „Nu avem nicio solicitare de răscumpărare a datelor”

sursa foto: Facebook/Parlamentul României - Camera Deputaților

S-a intrat în alertă, la nivelul specialiștilor Camerei Deputaților, după ce s-a descoperit o breșă de securitate cibernetică. Incidentul a fost confirmat de Secretariatul General al Camerei inferioare a Parlamentului. Nu e clar până la acest moment ce date ar fi fost furate.

O breşă de securitate a avut loc marţi, 30 ianuarie, la Camera Deputaţilor. Secretariatul General al forului legislativ a anunțat că în acest moment nu există nicio solicitare de răscumpărare a datelor şi că se redactează o plângere la DIICOT, potrivit news.ro.

Secretariatul General (SG) al Camerei Deputaţilor a confirmat pentru sursa citată că a avut loc o breşă de securitate la instituţie. S-a mai aflat că după constatarea acestei situații se va depune o plângere la Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – DIICOT.

Se redactează o plângere la DIICOT

A avut loc, într-adevăr, o breşă de securitate. În acest moment, nu avem nicio solicitare de răscumpărare a datelor.

Ca urmare a acestei situaţii, Departamentul specializat din Camera Deputaţilor redactează o plângere la DIICOT”, anunţă Secretariatul General al Camerei Deputaţilor.

Așadar, în acest caz urmează să fie sesizat DIICOT-ul. „Este important de menţionat faptul că majoritatea datelor la care se face referire sunt date prezentate pe site sau care pot fi făcute publice ca urmare a unei solicitări pe Legea nr. 544/2001 privind liberul acces la date de interes public”, mai precizează instituţia.

author avatar
Andrei Coman
426 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger