AcasăNewsFurnizorii de gaze naturale fac un şantaj? Ce avantaje cer pentru costuri...

Furnizorii de gaze naturale fac un şantaj? Ce avantaje cer pentru costuri mai mici pe facturi

gaze naturale

Asociaţia Furnizorilor de Energie din România – AFEER propune, într-o scrisoare adresată autorităţilor, o serie de măsuri pentru reducerea facturilor la energie, una dintre măsuri fiind reducerea sau scutirea de la plata TVA a energiei electrice şi gazelor.

Ei spun că întreaga criză vizibilă în facturile românilor este creată și din cauză că nu s-a mai investit în infrastructură, iar România consumă mai mult decât produce.

Ce alte avantaje mai vor furnizorii?

Alte propuneri pentru reducerea imediată a valorii facturilor sunt scutirea de la plata accizei sau acoperirea parţială a facturii de utilităţi prin adoptarea urgentă a Legii privind consumatorul vulnerabil.

Propunerile AFEER pentru diminuarea facturii consumatorilor în viitor sunt implementarea măsurilor de creştere a eficienţei energetice, adoptarea unor măsuri legislative pentru promovarea construcţiei de noi capacităţi de producţie, urgentarea deciziei privind exploatarea gazelor din zona economică exclusivă a României la Marea Neagră.

35 de firme vor aceste scutiri

Asociaţia Furnizorilor de Energie din România, înfiinţată în anul 2006, cuprinde, în prezent, 35 de membri, furnizori şi traderi licenţiaţi şi activi pe piețele de energie electrică și gaze naturale, care asigură furnizarea energiei atât către consumatori persoane fizice, cât şi către IMM-uri şi consumatori din toate categoriile de agenţi economici care activează în România.

Companiile membre AFEER furnizează energie electrică pentru 9 din 10 clienți finali din România, astfel încât cota de piaţă este de circa 90% din consumul final de electricitate al țării.

author avatar
Andrei Ștefan
411 afisari

3 COMENTARII

  1. Daca Sica e consumator, il puteti proteja si pe el, de lupii tineri din PNL ?
    Ca astia il manaca de viu, si la cata alcoolemie are, ii imbata din halcile lui de consumator

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger