AcasăNewsFuneriu: Un plagiator si un chiulangiu nu au cum sa aprecieze performanta

Funeriu: Un plagiator si un chiulangiu nu au cum sa aprecieze performanta

Fostul ministru al Educatiei, Daniel Funeriu i-a atacat pe Crin Antonescu si Victor Ponta despre care spune ca s-au eschivat de la premierea olimpicilor romani deoarece acestia „nu apreciaza performanta scolara”.

Declaratia premierului Victor Ponta, care a anuntat ca olimpicii romani nu au fost premiati deoarece Emil Boc ar fi dat o ordonanata in acest sens, l-a enervat pe Daniel Funeriu, fost ministru al Educatiei, care l-a atacat pe acesta, spunand ca el si Crin Antonescu, respectiv „un plagiator si un chiulangiu”, „nu apreciaza performanta scolara”.

„Un plagiator si un chiulangiu nu au cum sa aprecieze performanta scolara. Nu e in ADN-ul lor. Pe domnul academician Andruh, care coordoneaza de multi ani lotul de chimie, USL l-a numit politrucul lui Funeriu. Pana si comunistii ne premiau pe cei care reprezentam Romania la competitiile internationale, tin minte ca in 1988 am fost premiat pentru asta”, a spus acesta pentru mediafax, si preluat de realitatea.net.

Conform acestuia, Guvernul Ponta nu are nicio justificare pentru neacordarea premiilor olimpicilor, neexistand nicio ordonanata care sa interzica premierea elevilor olimpici, asa cum anuntase Victor Ponta.

„Nu exista nicio ordonanta care sa interzica premierea elevilor olimpici. Premiile se dau pentru anul anterior. Noi i-am premiat pe elevii de nota 10 la bacalaureat, Guvernul Ponta nu. USL premiaza plagiatorii, desemnandu-i premieri si chiulangii, punandu-i presedinti interimari”, a adaugat Daniel Funeriu.

De aceeasi parere este si Emil Boc, fost premier al Romaniei, care a declarat ca ordonanata la care face referire Victor Ponta era in legatura cu functionarii publici, nu cu premierea olimpicilor. In plus, zice acesta, Guvernul a avut 25 de milioane de euro pentru referendum, insa nu au putut aloca 2.000 de euro pentru premierea olimpicilor.

„Actualii guvernanti isi ascund incapacitatea manageriala aruncand vina pe altii. Este o incapacitate a actualului Guvern de a premia valorile si a le sustine. Niciun cadru normativ nu interzice Guvernului Ponta sa aloce bani pentru premierea olimpicilor la matematica sau alte discipline. Interdictia din ordonanta din 2010 se refera la functionarii puiblici care nu aveau drepturi la premii si nici intr-un caz la premierea oplimpicilor sau altor categorii care fac cinste tarii. Cat de ridicol poate fi un guvern care afirma ca a avut 25 de milioane de euro sa ii cheltuie pe un referendum inutil si care nu are acum 2.000 de euro pentru premierea olimpicilor la matematica. Cat de ridicol poate fi un asemenea guvern incat sa arunce vina pe guvernele anterioare”, a spus Boc.

author avatar
Ionut Zgimbau
194 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger