AcasăNewsFuneriu, incoltit de elevi: "La BAC s-a ajuns mai rau ca la...

Funeriu, incoltit de elevi: „La BAC s-a ajuns mai rau ca la puscarie: camera de filmat si jandarmi la usa!”

Cei care au picat BAC-ul in vara si s-au inscris la sesiunea din toamna sunt nemultumiti de masurile severe luate de minister pentru desfasurarea examenului. Multi elevi sunt revoltati ca au fost obligati sa sustina examenul sub supravegherea camerelor video  si cu jandarmi la usa salilor de clasa.

Masura supravegherii video a fost luata la recomandarea ministrului Educatiei Daniel Funariu, decis sa inaspreasca conditiile de desfasurare a BAC-ului. El i-a sfatuit pe inspectorii scolari sa gaseasca solutii pentru a-i grupa pe elevi in salile care au sistem de supraveghere. Mai multe voci din coalitia de guvernare i-au reprosat lui Funeriu ca, in vara,  judetele unde examenul nu  a fost supravegheat video au fost fruntase la promovabilitate. Unii i-au cerut conditii mai „relaxate” pentru BAC-ul din toamna, dar Funeriu a ramas pe pozitie si nu a vrut examen de bacalaureat fara camere video in sali, „ca sa nu mai existe discutii”.

Discutii au fost si vor mai fi. De data aceasta, revoltati au fost elevii:  „La BAC s-a ajuns mai rau ca la puscarie: cu jandarmi la usa si camere de filmat in sali...”, crede Adrian Budusan, elev la Colegiul „Ana Aslan” din Cluj, care a sustinut astazi proba orala la de limba romana.

Subiecte usoare la romana

Adrian a venit in aceasta sesiune a Bacalaureatului deoarece a ramas corigent in clasa a XII-a si nu a putut intra in examen. Si-a dat corigenta saptamana trecuta si spune ca proba de azi a fost usoara, potrivit adevarul.ro

Si alti candidati la bacalaureatul de toamna spun ca prima proba orala la limba romana nu le-a dat batai de cap, desi nu au facut meditatii.

Profesorii afirma ca subiectele de limba romana sunt de nivel mediu si ca textul primit putea fi rezolvat la prima vedere. „Subiectele sunt accesibile, exact ca in vara, dupa modele date de Ministerul Educatiei”, sustine profesoara de romana Iulia Pop, totodata membru in comisia de bacalaureat la Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” din Cluj-Napoca.

Calificativele obtinute de elevi la aceasta proba vor fi afisate in aceasta dupa-amiaza de fiecare liceu.

Ramai pe www.national.ro pentru informatii in timp real despre sesiunea din toamna a examenului de bacalaureat.

Incepe BAC-ul de toamna! 110.000 de candidati revin in salile de examen

Maine incepe BAC-ul. Afla aici totul despre sesiunea de toamna!

author avatar
Dana Conerth
508 afisari

1 COMENTARIU

  1. Chiar daca acesti tineri s-au straduit sa invete toata vara, psihoza creata de domnul ministru Funeriu prin declaratiile sale zilnice amenintatoare si de mass-media la toate stirile, ii fac sa clacheze pe elevi inainte de examene, fiindca si-asa au psihicul zdruncinat dupa primul esec. Credeti ca mai este nevoie de asemenea amenintari? Credeti ca elevii nu stiu deja ce se intampla daca nu invata? Domnul ministru are copii? Credeti ca este pedagogic ceea ce face el acum? Nu l-a invatat nimeni psihologia copilului? Ce urmareste dansul de fapt? Probabil ca nu va intelege ca are o atitudine total deplasata decat in momentul cand va trai si el aceleasi clipe de emotie alaturi de copiii sai.
    Este generatia de sacrificiu pentru dezordinea din invatamant creata in ultimii 20 de ani. Si tocmai cei care au dat bac-ul in ultimile doua decenii si parintii acestor copii scriu comentarii negative referitoare la generatia actuala. De parca a scazut brusc nivelul de inteligenta de la maxim spre minim.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger