AcasăNewsFuneralii de 12 milioane de euro pentru Margaret Thatcher

Funeralii de 12 milioane de euro pentru Margaret Thatcher

Funeraliile fostului premier britanic Margaret Thatcher, de saptamana viitoare, ar putea costa in jur de 12 milioane de euro. La ceremonie sunt asteptati sa asiste Regina Elisabeta a II-a, inalti oficiali din Marea Britanie, dar si lideri din intreaga lume.

Lista personalitatilor care urmeaza sa participe la ceremonia de la catedrala Sf. Paul din Londra cuprinde in jur de 2.000 de nume – atat din lumea politica – actualul prim-ministru David Cameron, Hillary Clinton, fostul premier britanic, Tony Blair si sotia sa, precum si fostul deputat conservator, cunoscutul scriitor Jeffrey Archer, dar si din lumea artistica si a televiziunii, printre acestia si  Jeremy Clarkson, prezentatorul emisiunii „Top Gear”. Invitatii la ceremonie au primit si fostul lider sovietic Mihail Gorbaciov si sotia fostului presedinte american Ronald Reagan, Nancy, insa din cauza problemelor de sanatate, cei doi nu vor fi prezenti la eveniment, potrivit The Mirror.

Ceremonia funerara a fostului premier britanic, supranumita „Doamna de Fier”, va avea loc miercurea viitoare, la Londra. Thatcher nu va avea parte de funeralii nationale, insa va fi inmormantata cu onoruri militare, asemeni Reginei Mama, care a murit in urma cu 11 ani. Cateva mii de politisti si sute de agenti ai trupelor speciale antitero vor fi mobilizati pe strazile capitalei britanice, pentru a asigura paza. Costurile ceremoniei se ridica la 10 milioane de lire sterline (aproximativ 11, 7 milioane de euro-n.r) , suma ce va fi suportata atat de statul britanic, cat si de familia lui Margaret Thatcher, conform sursei citate.

Cu o zi inaintea inmormantarii, sicriul cu trupul lui Thatcher va fi dus la Capela Sfanta Maria, de la Palatul Westminster, unde va avea loc o slujba speciala. Miercuri, 17 aprilie sicriul va fi purtat pe un afet de tun catre Catedrala Sf. Paul. Margaret Thatcher, prima si singura femeie premier din Marea Britanie, a murit luni, la varsta de 87 de ani, in urma unui atac cerebral.

Parlamentarii de stanga au boicotat sesiunea extraordinara in care a fost omagiata Thatcher

Mai multi parlamentari laburisti au lansat atacuri la adresa „Doamnei de Fier”, miercuri, in cadrul sesiunii extraordinare a Parlamentului convocata pentru a-i aduce un omagiu fostului premier, conform The Sun. In timp ce premierul Cameron a elogiat personalitatea lui Thatcher, presa britanica a remarcat faptul ca circa 150 de scaune din sala au ramas goale, dupa ce parlamentarii au decis sa nu participe la reuniune.

249 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger