AcasăNewsFunctionari si medici de renume, cercetati de DNA pentru contracte preferentiale

Functionari si medici de renume, cercetati de DNA pentru contracte preferentiale

DNA instrumenteaza un dosar legat de programul national de neonatologie

Perchezitii de amploare au avut loc, ieri, la 20 de adrese din Bucuresti, printre care si la Ministerul Sanatatii, Spitalul Cantacuzino si Asociatia de Neonatologie, intr-un dosar privind fapte de coruptie savarsite in cadrul unor proceduri de achizitie, prin programe finantate din fonduri publice si din fonduri externe.

DNA instrumenteaza un dosar legat de programul national de neonatologie

Functionari publici si medici care au facut parte din comisii de atribuire a unor contracte ar fi dat preferential contracte finantate din fonduri de la BM si BEI unei firme olandeze din domeniu medical, care in schimb ar fi oferit bunuri si servicii, potrivit unor surse din cadrul anchetatorilor DNA.

O firma olandeza ar fi mituit medici romani

Printre adresele vizate de perchezitiile DNA s-au regasit Ministerul Sanatatii, Asociatia de Neonatologie, precum si spitalele Polizu, Cantacuzino si C.C. Iliescu. Ancheta DNA este facuta in colaborare cu autoritati din Marea Britanie si Olanda si vizeaza modul in care o firma olandeza din domeniul medical ar fi oferit bunuri si servicii unor functionari publici, pentru atribuirea de contracte. In atentia procurorilor se afla si medici de renume care au fost cooptati in comisii de atribuire a unor contracte tocmai pentru a da greutate deciziilor care se luau. Conform unei pozitii oficiale a conducerii Spitalului Cantacuzino, DNA face verificari legate strict de programul national de neonatologie, fiind facute perchezitii in cabinetul sefului Clinicii de neonatologie, in prezenta acestuia.

author avatar
National
396 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger