AcasăNewsMoment istoric: FUM ALB la VATICAN! A fost ales noul PAPA! IMAGINI...

Moment istoric: FUM ALB la VATICAN! A fost ales noul PAPA! IMAGINI LIVE

UPDATE: „Habemus Papam”! Cardinalul JORGE BERGOGLIO a fost desemnat cel de-al 266-lea SUveran Pontif. Argentinianul a ales numele de Papa Francisc, in onoarea lui Francisc de Assisi.

Francisc I este primul Papa de origine sud-americana. Noul conducator al Bisericii Catolice a iesit, miercuri seara, la balconul central al Bazilicii Sfantul Petru, a rostit rugaciunea „Tatal nostru” si apoi a binecuvantat multimea, nu inainte de a ruga credinciosii sa ii dea binecuvantarea lor. Oamenii l-au primit cu aplauze si i-au scandat numele minute in sir.

Jorge Mario Bergoglio are 76 de ani. S-a nascut in Argentina, intr-o familie de italieni. Desi are diploma de inginer chimist, Bergoglio a ales sa slujeasca Biserica. Si, dorind sa imbrace haina de preot, s-a inscris la seminarul teologic din Buenos Aires. Fost Arhiepiscop de Buenos Aires, argentinianul a fost numit cardinal in 2001.

Bucurie mare in randul credinciosilor catolici din lumea intreaga si a miilor de oameni aflati in Piata Sfantul Petru! A fost desemnat succesorul Papei Benedict al XVI lea! Fumul alb care a iesit pe cosul Capelei Sixtine vesteste lumii ca a fost ales NOUL PAPA!

Numele celui care va conduce Biserica Catolica va fi aflat in urmatoarele minute. Intreaga suflare catolica asteapta sa fie facut anuntul „Habemus Papam”, de la balconul bazilicii Sfantul Petru de la Vatican. Cei 115 cardinati reuniti in Conclav au desemnat cel de-al 266-lea Papa, miercuri, dupa al cincilea vot.

[youtube]PPXtZOEEDVg[/youtube]

Potrivit presei internationale, pricipalii favoriti la ocuparea Scaunul Papal sunt considerati arhiepiscopul de Milano, Angelo Scola (72 de ani), cardinalul de Sao Paolo Odilo Scherer (63 de ani), cardinalul din Quebec, Marc Ouellet (68 de ani), dar si ghanezul Peter Turkson (64 de ani). Noul lider al Bisericii Catolice a fost ales la cateva saptamani dupa ce Papa Benedict al XVI-lea a anuntat ca renunta la Pontificat, din cauza ca simte ca varsta il impiedica sa-si mai indeplineasca misiunea incredintata in 2005, dupa moartea Papei Ioan Paul al II-lea.

author avatar
Cristina Stefan
2.156 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger