AcasăNewsTornadă filmată în Dolj! VIDEO viral pe rețelele de socializare - VIDEO

Tornadă filmată în Dolj! VIDEO viral pe rețelele de socializare – VIDEO

(sursa foto: captură video Facebook)

Un fenomen meteo mai rar în România a fost surprins orele trecute, în imagini, de mai mulți oameni, în județul Dolj. Înregistrările – cu ceea ce pare a fi un început de tornadă – au ajuns pe rețelele de socializare.

Câțiva locuitori din județul Dolj care au zărit fenomenul meteo au pus mâna pe telefoane și au înregistrat imaginile de pe cer. Potrivit descrierilor din dreptul cadrelor ajunse pe Facebook, fuiorul de tornadă a fost surprins, duminică seară, în zona localității doljene Albești.

Mai mulți internauți s-au grăbit să filmeze fenomenul

Din imaginile ajunse pe internet, un fuior cenușiu se poate vedea, la un moment dat, străbătând cerul. „Prima mare tornadă, Craiova, România. Zona Simnicul de sus …Albeşti” – sună comentariul care însoţeşte imaginile, potrivit news.ro.

De asemenea, o internaută care a postat astfel de imagini, duminică seară, descrie astfel situația surprinsă în înregistrarea postată pe Facebook: „acum în Albeşti un fuior de tornadă”.

Județul Dolj, sub avertizare COD GALBEN de instabilitate atmosferică

foto: meteoromania.ro

E de menționat faptul că Oltenia s-a aflat și duminică, dar va fi și luni sub incidența unei avertizări COD GALBEN emise de Administrația Națională de Meteorologie, pentru intervalul 21 august, ora 10:00 – 22 august, ora 22:00.

Conform meteorologilor, în răstimpul menționat vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată în Banat, Oltenia, Crișana, Maramureș, Transilvania, la munte și local în Muntenia. „Vor fi averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și pe alocuri vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși 25…40 l/mp și pe arii restrânse 50…70 l/mp”, conform ANM.


292 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger