AcasăNewsFrunzaverde:"Nu se pune problema anticipatelor, in coalitie nimeni nu doreste asta"

Frunzaverde:”Nu se pune problema anticipatelor, in coalitie nimeni nu doreste asta”

Prim-vicepresedintele PDL Sorin Frunzaverde a declarat, luni, dupa sedinta coalitiei, ca „nu se pune problema alegerilor anticipate” si ca niciuna dintre formatiunile care fac parte din coalitie nu doreste acest lucru.

Prim-vicepresedintele PDL, Sorin Frunzaverde

„Nu se pune problema alegerilor anticipate. Nimeni nu doreste acest lucru, niciuna din formatiunile care fac parte din coalitie”, a declarat Frunzaverde, raspunzand intrebarilor ziaristilor pe aceasta tema. El a facut aceasta declaratie inaintea sedintei BPN al PDL.
UDMR va analiza saptamana viitoare, in cadrul forurilor de decizie, oportunitatea declansarii alegerilor parlamentare anticipate, procedura care ar mai „linisti vocea strazii” si ar asigura un consens cu opozitia, a declarat, duminica, vicepresedintele politic al Uniunii, Laszlo Borbely.

Laszlo Borbely

Borbely a aratat ca, avand in vedere situatia socio-politica actuala si luand in considerare decizia Curtii Constitutionale, este necesar ca oportunitatea alegerilor parlamentare anticipate sa fie supusa unei analize foarte serioase. „Nu ne temem de alegerile anticipate, sunt convins in capacitatea de organizare a UDMR in acest sens. In ultima perioada, in cadrul Uniunii s-au formulat opinii pro si contra pe acest subiect, dar intre timp s-a schimbat situatia. In opinia mea, s-ar mai linisti vocea strazii, in acelasi timp am ajunge la un consens si cu opozitia, reprezentantii lor fiind cei care au lansat ideea alegerilor anticipate. Iar daca vorbim cu totii aceasi limba, nu ramane decat sa dam drumul si sa organizam alegeri parlamentare”, a spus ministrul Borbely.

Kelemen Hunor a gasit o modalitate sa mai adune niste voturi pentru formatiunea pe care o reprezinta

Presedintele UDMR, Kelemen Hunor, a sustinut ca declaratia lui Borbely Laszlo despre alegerile anticipate a fost personala, si nu facuta in numele Uniunii, o eventuala decizie privind alegerile anticipate urmand sa fie luata de UDMR numai dupa discutii in cadrul coalitiei.

Kelemen a declarat, duminica, ca indiferent daca alegerile vor fi la termen sau, eventual, se va ajunge impreuna cu partenerii din coalitie la o alta concluzie, „actualul Guvern si actuala formula guvernamentala trebuie sa gestioneze treburile tarii pana la alegeri, indiferent daca vor fi in noiembrie sau la o alta data in 2012″.Comasarea alegerilor pentru autoritatile administratiei publice locale cu cele parlamentare este neconstitutionala, a decis, miercuri, Curtea Constitutionala, admitand astfel sesizarea USL.

USL a sesizat Curtea Constitutionala cu privire la Legea privind comasarea alegerilor, dupa respingerea motiunii de cenzura depuse dupa asumarea raspunderii Guvernului pe acest act normativ, reprezentantii Uniunii mentionand ca cer CC „o atitudine de respect fata de lege si democratie”. Prim-vicepresedintele PDL Sorin Frunzaverde a declarat atunci ca decizia Curtii Constitutionale privind neconstitutionalitatea comasarii alegerilor „determina foarte clar ca alegerile locale vor avea loc in prima duminica a lunii iunie”, iar parlamentarele vor fi „la timp”.

In schimb, fostul presedinte al UDMR, viepremierul Marko Bela, a aratat ca alegerile locale trebuie organizate in termenul prevazut initial, daca motivatia deciziei Curtii Constitutionale se refera la data acestor alegeri, urmand ca partidele sa se consulte pentru a stabili data alegerilor parlamentare, respectiv pentru luna noiembrie sau mai devreme. Inainte de decizia Curtii Constitutionale, liderii coalitiei au avut o sedinta in care au concluzionat ca nu pot fi de acord cu organizarea alegerilor anticipate, pe considerentul ca o astfel de procedura, daca ar fi initiata, nu ar putea fi incheiata decat in luna septembrie.

author avatar
Ciprian Purice
124 afisari
Zenville

Ultimele știri

Campania electorală pentru Primăria Capitalei, „aruncată în aer”! Cătălin Cîrstoiu, vestea momentului. Ce se întâmplă luni

Cătălin Cîrstoiu ar putea ieşi din cursa pentru Primăria Capitalei. Coaliţia PSD-PNL trebuie să ia urgent o decizie în privinţa candidatului comun.Acuzaţiile de incompatibilitate...

Irakul, atacat la o bază militară unde s-ar afla paramilitari pro-Iran. Ce spun Israel și SUA despre bombardamente (VIDEO)

Au fost explozii în Irak, azi-noapte, în apropiere de Bagdad, la o bază militară. Acolo s-ar fi aflat trupe ale armatei și foști paramilitari...
proger