AcasăNewsFrunzaverde: "Dupa decizia CC, localele in prima duminica din iunie, parlamentarele la...

Frunzaverde: „Dupa decizia CC, localele in prima duminica din iunie, parlamentarele la timp”

Prim-vicepresedintele PDL Sorin Frunzaverde a declarat, miercuri, ca decizia Curtii Constitutionale privind neconstitutionalitatea comasarii alegerilor „determina foarte clar ca alegerile locale vor avea loc in prima duminica a lunii iunie”, iar parlamentarele vor fi „la timp”.

Prim-vicepresedintele PDL, Sorin Frunzaverde

Frunzaverde a precizat ca PDL va respecta hotararea Curtii Constitutionale. „Vom respecta aceasta hotarare a Curtii Constitutionale. Aceasta hotarare a Curtii Constitutionale din acest moment determina foarte clar ca alegerile locale vor avea loc in prima duminica din luna iunie”, a aratat prim- vicepresedintele PDL. El a mai spus ca alegerile parlamentare „vor fi la timp”.

Comasarea alegerilor locale cu cele parlamentare este neconstitutionala

Ponta, dupa decizia CC: Guvernul Boc sa demisioneze, si-a asumat o lege neconstitutionala

Iata interventia anuntata de Traian Basescu. Discursul care propune demisia lui Boc si guvern de tehnocrati!

 

Comasarea alegerilor pentru autoritatile administratiei publice locale cu cele parlamentare este neconstitutionala, a decis, miercuri, Curtea Constitutionala, admitand astfel sesizarea USL. USL a sesizat Curtea Constitutionala cu privire la Legea privind comasarea alegerilor, dupa respingerea motiunii de cenzura depuse dupa asumarea raspunderii Guvernului pe acest act normativ, reprezentantii Uniunii mentionand ca cer CC „o atitudine de respect fata de lege si democratie”.

„Protestele, cauzate si de faptul ca PDL a comunicat insuficient motivatia deciziilor”

Intrebat unde crede ca a gresit PDL, Sorin Frunzaverde a spus: „Cred ca am comunicat greu si insuficient motivatia deciziilor pe care le-am luat, pe fondul unei crize globale de care Romania nu putea sa nu fie afectata”.

De asemenea, Sorin Frunzaverde a apreciat ca este „greu de spus daca decizia Curtii Constitutionale privind neconstitutionalitatea comasarii alegerilor ar putea duce la incetarea protestelor”.

„Este greu de spus. Protestele au ca principala cauza scaderea dramatica a nivelului de trai a celor din Romania”, a adaugat Frunzaverde.

author avatar
Ciprian Purice
186 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger