Cauta

Frunzaverde, atac dur la Udrea si la Oprea intr-o declaratie despre noul Guvern

Prim-vicepresedintele PDL Sorin Frunzaverde a declarat, luni, ca noul Guvern va fi condus de un prim-ministru independent si va fi alcatuit din ministri politici, precizand ca aceasta varianta poata sa treaca de Parlament.

Prim-vicepresedintele PDL, Sorin Frunzaverde

„In principal, noul Guvern va fi condus de un prim-ministru independent, va avea in alcatuire ministri politici. Este o varianta care poate sa treaca prin Parlament. Asta se contureaza acum”, a afirmat Frunzaverde. El a adaugat ca nu are un nume, deoarece este decizia presedintelui, care va face propuneri coalitiei in acest sens.

„Structura viitorului Guvern este in primul rand data de decizia prim-ministrului, care va hotari care va fi componenta Guvernului. Premierul va face acest lucru, in functie de negocierile cu partidele din coalitie”, a mai spus Frunzaverde. „Cred ca e o greseala (vehicularea numelor sefilor SRI si SIE-n.r.) asa cum cred ca este o greseala ca un general al Armatei Romane este ministru al Apararii”, a spus Frunzaverde, referindu-se la Gabriel Oprea.

Atac si la Elena Udrea

Printre principalele schimbari pe care ar trebui sa le faca noul Executiv una se refera si la ministerul condus pana acum de Elena Udrea: „Ministerul Dezvoltarii trebuie sa-si regaseasca din atributii in teritoriu, prin descentralizarea resurselor la nivelul administratiilor locale”. „Acum am avut cel mai centralizat exercitiu bugetar din 1994 incoace”, a adaugat Frunzaverde. „Nu pledez pentru desfiintarea Ministerului Dezvoltarii Regionale, ci pentru dimunuarea drastica a atributiilor si a resusrselor financiare la dispozitia acestui minister”, a incheiat liderul PDL.

Ultimele stiri

  • LIGA 1, program, rezultate LIVE și clasament ACTUALIZAT
  • Ce program au supermarketurile Kaufland, Lidl şi Carrefour, de Paşte 2024. Surpriză! Unele magazine sunt deschise şi duminică, 5 mai
  • Patriarhul Daniel, cu gândul la Diaspora în Pastorala de Paşte 2024: „Să arătăm semne de iubire frăţească şi tuturor românilor aflaţi printre străini”
  • Cât au ajuns să coste ouăle în pieţe, înainte de Paştele 2024. În supermarket, se găsesc şi la preţ dublu
  • Mesaje de Paște 2024. Felicitări, urări şi gânduri bune pentru cei apropiaţi cu ocazia Sărbătorilor Pascale
  • Guvernul vrea să mărească pensiile de la 1 septembrie, dar cine le mai apucă? Speranţa de viaţă, în România, s-a PRĂBUŞIT!
  • Dramă în judeţul Neamţ: un bărbat s-a aruncat în faţa trenului. A murit pe loc!
  • Jandarmii i-au căutat, pentru droguri, „la piele” pe petrecăreții din Mamaia. Unde au putut să le ascundă tinerii
  • Horoscop – sâmbătă, 4 aprilie 2024. Berbecii au idei ciudate, iar Racii au parte de întâmplări deosebite
  • Părinţii, revoltaţi în mediul online după ce un restaurant din Bucureşti a impus reguli stricte pentru copiii clienţilor
  • Exit mobile version